Polepy – Butabi 4:9

„Byl to další zápas, ve kterém jsme nebyli horším týmem, bohužel jsme ale opět prohráli," hlesl vedoucí Polep František Suchánek.

„Zatímco soupeř využil téměř každou svoji šanci, my tak úspěšní nebyli. Na gól jsme potřebovali snad každou třetí šanci. Jestliže nebudeme v dalších zápasech produktivnější, budeme mít problémy se záchranou," podotkl Suchánek.

„Zavítali jsme na půdu Polep, kde jsme očekávali zisk tří bodů a následný odskok od spodku tabulky," uvedl vedoucí Věšáku Ondřej Vaňkát.

„Hned při úvodním střídání jsme dali gól, když se chytrým obloučkem trefil Hruška. Ovšem netrvalo dlouho a Polepy srazily naši euforii zpět na zem brankou na 1:1. Hrající trenér Libor Křelina naordinoval týmu taktiku v podobě vysunutějšího presinku, z čehož pramenily četné protiútoky Polep, nicméně do vedení jsme šli znovu my po brance Bodláka. Celek Polep reagoval brzkým otočením výsledku na 3:2. Tento stav byl na tabuli i v poslední minutě prvního poločasu, jenže jsme dokázali poločasový výsledek zvrátit ve svůj prospěch, když se prosadili Křelina s Hruškou. První půle tedy skončila 3:4," popsal klíčové okamžiky prvního poločasu Ondřej Vaňkát.

„Druhou půli jsme dokázali přidat další dva góly, které vsítili Bodlák a Vaňkát, a za stavu 3:6 se nám mohlo lépe dýchat. Jenomže jsme dovolili Polepům snížit na 4:6 a ve vzduchu visela potenciální možnost zvratu domácích znovu v jejich prospěch. Druhá půle se ovšem vydařila naší ofenzivě a výborně hrající Bodlák svým lobem zkompletoval svůj hattrick. Polepy poté logicky svoji hru založily na riziku a nám se otevírala okénka v jejich defenzivě. Po krásné Křelinově trefě z první a chytře rozehraném autu a následném gólu Zajíce byl konečný stav 4:9 pro nás. Přítomní diváci se futsalem rozhodně nenudili, naopak třináct branek je toho důkazem, i když šancí bylo daleko více a obě družstva mohla další góly přidat, ale v cestě jim stáli dobře chytající brankáři. Pro nás to je velmi důležitá výhra. Výhra se ovšem nerodila lehce, jelikož hra Polep Věšáku nevyhovuje, obzvláště pak hra útočného dua L. Kmoch – Müller. Našemu družstvu chci poděkovat za to, že se 
v kritických chvílích dokázalo znovu postavit na nohy a otočit výsledek do konce půle," konstatoval Ondřej Vaňkát.

Branky: Müller 2, M. Hruška, Samko – Bodlák 3, D. Hruška 2, Libor Křelina 2, Vaňkát, Zajíc. Poločas: 3:4.
Polepy: Novotný – Dittrich, D. Kmoch, L. Kmoch, Suchánek, Müller, Samko, Tobiáš, Hruška.
Butabi: Jansta – Adamec, Bodlák, Hruška, Kovařík, Libor Křelina, Pechar, Vaňkát, Zajíc.

Přelouč – Kouřim 5:4

V zápase proti Kouřimi jsme chtěli navázat na tři výhry z úvodu sezony a vrátit se na druhé místo v tabulce," uvedl vedoucí Přelouče Václav Rokyta.

"Plán jsme začali plnit už ve druhé minutě, když jsme se mojí brankou dostali do vedení. To jsme záhy navýšili gólem Janeckého. Za stavu 2:0 jsme si získali mírnou převahu, určovali tempo zápasu a dostávali se i do dalších šancí. Ty jsme ale neproměnili, čehož jsme pak po zbytek utkání mohli jen litovat. Hosté totiž dali do poločasu kontaktní gól, čímž nám jasně naznačili, že v Přelouči nechtějí nechat body zadarmo. Názorně nám to předvedli na začátku druhého poločasu, kdy nejprve vyrovnali a následně otočili skóre na svou stranu. Myslím, že nejenom v mé hlavě, ale i v hlavách ostatních spoluhráčů a fanoušků se v ten moment vyrojily vzpomínky na loňské domácí utkání s Kouřimí, které jsme i přes slibný začátek těsně prohráli. Znovu jsme to ale už zažít nechtěli, a proto jsme si vzali time-out, po kterém jsme na palubovku poslali nejsilnější možnou čtyřku. Během jediného střídání jsme pak skóre opět vrátili na naši stranu. Tím ale drama nekončilo. Kouřim vzápětí znovu vyrovnala, a tak musel o osudu utkání rozhodnout opět Janecký, který zkompletoval hattrick. O vítězství jsme ale ještě mohli přijít v závěru zápasu. Záruba nejprve zlikvidoval velkou šanci hostů a o další velkou šanci kouřimské futsalisty připravili rozhodčí, kteří nám odpustili jasnou penaltu. Bohužel, nebyl to jediný jejich přehmat v tomto hektickém utkání. Našim fanouškům děkujeme za podporu a doufáme, že příště jejich nervy nebudeme tolik zatěžovat," dodal Rokyta.

„Na utkání jsme se všichni moc těšili. Zápasy 
v přeloučské hale proti domácím Mazákům mají vždy náboj a skvělí místní diváci svým fanděním strhnou všechny hráče k maximálnímu nasazení," řekl vedoucí Kouřimi Jan Břečka.

"Vstup do zápasu nám příliš nevyšel a po našich chybách jsme brzy prohrávali 0:2. Hrál se vyrovnaný futsal nahoru dolů. Nám se do konce poločasu podařilo vstřelit kontaktní gól. Ve druhém dějství jsme zkusili domácí vysoko napadat, aby neměli příliš prostoru na rozehrávku. To přinášelo ovoce a my tak dokázali otočit průběh zápasu na 3:2. Vedení nám vydrželo asi jen minutu a soupeř vyrovnal. Po chvilce tu byl vedoucí gól Mazáků, kdy se dokázali prosadit krásnou střelou do šibenice. Pořád jsme ale věřili, že neodjedeme s prázdnou a zvýšili pohyb i tlak, což vyvrcholilo naším vyrovnávacím gólem. Bohužel domácí další brankou strhli přetahovanou na svou stranu a připsali si šťastné vítězství. V samém závěru utkání nám byla odepřena naprosto jasná penalta po faulu na Aubrechta a tím vygradovala nejen druhopoločasová velká nespokojenost s výkonem staršího z rozhodčích, který místo, aby si sáhl do svědomí, jak toto utkání degradoval, tak sahal jen do kapsy pro karty různých barev. V tomto směru podal opravdu kvalitní výkon a nám tak pokazil dojem z celého utkání. Abych to ale uvedl na pravou míru. Utkání rozhodně nebylo řízeno tendenčně, ale velké chyby pánů arbitrů nás dost poškodily. Náš výbuch negativních emocí, který jsme po závěrečném hvizdu předvedli, mě mrzí jen kvůli divákům, kterým jsme tak pokazili dojem z krásného a dramatického zápasu. Snad se dokázali vžít do naší kůže a alespoň trochu pochopili naši oprávněnou nespokojenost," dodal nazlobený Jan Břečka.

Branky: Janecký 3, Rokyta, V. Vančura – Novák 3, O. Macháček. Poločas: 2:1.
Přelouč: Záruba – Hajn, Janecký, Jirka, Machač, Novák, Rokyta, Smolík, Šanda, Šimon, M. Vančura, V. Vančura.
Kouřim: L. Havránek – Aubrecht, M. Havránek, Holub, Macháček, Novák, Světnička, Svoboda, Šváb.

Pořadí: 1. Býchory 13, Přelouč 12, 3. Řečany 9, 4. Butabi 7, 5. Kouřim 3, 6. Polepy 0.
Program 6. kola, pátek 9. ledna: Polepy – Býchory (18, Stap bar), Butabi – Kouřim (20.45, hala Obchodní akademie), sobota 10. ledna: Přelouč – Řečany (19.30).