„Přestože Polepy v sezoně uhrály pouze šest bodů, v barážovém utkání byly favoritem. Tuto roli potvrzovaly od počátku zápasu, kdy se dostaly do vedení a prakticky celý zápas měly pod kontrolou a vždy s pohodlným náskokem alespoň dvou gólů," podotkl vedoucí Krampolu Denis Jeřábek.

„Jsem rád, že jsme nejdůležitější utkání v sezoně zvládli," oddechl si vedoucí Polep František Suchánek. „Musím ale říct, že Krampol má výborný, především pak perspektivní, tým, který v dalších letech o sobě dá určitě pořádně vědět," dodal.

Polepy nenechaly nic náhodně a před baráží se posílily o brankáře Čižinského. Ten sice neměl tolik práce jako jeho protějšek na druhé straně, když ale bylo potřeba, ukázal své umění. Hlavní hvězdou zápasu byl však Lukáš Slezák. Ten potvrdil svoji extratřídu. Sám dal čtyři góly a spoustu šancí připravil.

„Pět minut před koncem za stavu 3:6 v náš neprospěch jsme se pokusili o hru bez brankáře, sice jsme po kombinaci vstřelili jednu branku, ale také jsme dvakrát inkasovali. Nejblíže zdramatizování zápasu jsme byli za stavu 3:5, kdy jsme nastřelili břevno, měli tlak a další šance. Poté polepští hráči vstřelili branku z brejku a bylo po nás. Soupeř vyhrál zaslouženě. Udělil nám lekci z futsalové produktivity. Naše hráče musím pochválit za bojovnost a přístup, ale opět jsme hráli spíše fotbal v hale než futsal. Přestože jsme měli míč více na futsalkách a měli i optický tlak, Polepy zápas kontrolovaly. Hrály dobře zezadu, kde jsme se příliš nedostávali do šancí a poté hrozily z rychlých protiútoků. Rozdílovým faktorem byl útočník Slezák, který prokázal svou extratřídu a jasně vládl palubovce. Když k němu přidáte kvalitní spoluhráče jako Müller, Lukáš Kmoch nebo Kalivoda, tak vám vyjde smrtící síla. Když se budou scházet v takovéto sestavě a hrát s takovým přístupem jako proti nám, nevěřím tomu, že příští sezonu budou hrát o záchranu v první lize. Nám se bohužel okamžitý návrat mezi kolínskou elitu nepovedl, když jsme si to pokazili hlavně ve druhé lize. O postup se tak budeme muset pokusit příští rok," dodal Jeřábek.

Pátý ročník Okresní futsalové ligy je již minulostí. Všichni se ale těší na ten následující. „Touto cestou bych chtěl poděkovat všem spoluhráčům, protihráčům, divákům a dalším lidem spojenými s futsalem za pěkné chvíle strávené ve futsalových halách. Zvláštní poděkování pak patří Michalu Škopkovi, který se o celou soutěž výborně stará," uzavřel Jeřábek.

Po barážovém utkání došlo na slavností vyhlášení výsledků. „Bohužel ne všichni zástupci klubů se ho zúčastnili. A to mě velice mrzí. Člověk pro ně vymýšlí soutěž, která trvá nějakých pět měsíců a oni si pak nejsou schopni přijet ani pro ceny," zlobil se hlavní organizátor Michal Škopek.

V rámci hodnocení jednotlivců si cenu pro nejlepšího hráče 1. ligy odnesl Lukáš Havránek, brankář FC Kouřim. Tu samou cenu obdržel v rámci 2.ligy také brankář, a to z týmu Hero Kolín Lukáš Bláža. Nejlepším střelcem 1. ligy byl Josef Janovský z Mazáků Přelouč a za 2.ligu Matěj Linhart 
z SKP Kolín B. Cenu fair – play vyhrály týmy Polep a Hera Kolín.

Polepy - Krampol 8:4

Branky: Slezák 4, Kalivoda 2, L. Kmoch, Müller – Seifert, Biško, Dvořák, Kedršt. Poločas: 4:2.
Polepy: Čižinský – Hruška, Kalivoda, D. Kmoch, L. Kmoch, Müller, Suchánek, Slezák.
Krampol: Jeřábek – Biško, Dvořák, Hejduk, Kedršt, Kesner, Macek, Seifert, Trojan.