Za kolínský klub byli nominováni Jitka Poláčková, Nicola Zimová, Simona Kálalová, Kryštof a Šimon Krechlerovi.

Této velkolepé akce se zúčastnilo 270 závodníků ze 17 evropských zemí. „Konkurence byla opravdu vysoká, ale zejména kolínské závodnice se nenechaly zastrašit a podaly nadstandardní výkony," podotkla kolínská trenérka Tereza Lee Neumanová.

„Zejména poté, co před branami finále Nicola Zimová uposlechla mistrových rad a ukázala, čeho je skutečně schopna, ji její provedení poomsae ve finále v individuálním závodě vyneslo až na druhou příčku, přičemž ji svým výkonem hned následovala Simona Kálalová a získala pro Českou republiku bronz," dodala Neumanová.

I bratři Krechlerovi se ve své kategorii kadetů A hodně snažili. Kryštof ale narazil na silné soupeře z Ukrajiny, na jejichž vysoké provedení kopů nestačil a obsadil tak nepopulární čtvrtou příčku.

Parádní představení opět předvedla Jitka Poláčková, která se zkušenými závodnicemi velmi obsazené kategorie juniorek bojovala kromě soupeřek i se zdravotním hendikepem, vleklými bolestmi zad, ale zatnula zuby a podporována všemi kolem se nejprve probojovala do finále na nemedailové pozici.

Ve finále ovšem překvapila sebe i ostatní, sestavu předvedla bez chyby a s pěkným provedením a nově získané body ji posunuly na bronzovou příčku.

Kromě individuální kategorie Jitka Poláčková vybojovala ještě s dalšími dívkami z reprezentace další medaili v kategorii A trojic, tentokrát zlatou.

„S výkony svých svěřenců i ostatních členů reprezentace jsem spokojen," hlásil trenér kolínského Taehanu Lee. „I když je pořád co zlepšovat," dodal.

Taehan pomohl získat české reprezentaci celkem tři medaile, jednu stříbrnou a dvě bronzové.