Krajský přebor pro třinácti a čtrnáctileté plavce byl zároveň kvalifikací na zimní mistrovství České republiky. Kolínský oddíl zde zastupovalo osm plavců, kterým se podařilo vybojovat celkem 20 medailí.

V kategorii třináctiletých plavců vybojovala nejvíce medailí Denisa Försterová. Jejím úlovkem se stalo celkem pět cenných kovů. Přebornicí Středočeského kraje se stala v závodu na 400 m volným způsobem a v dalších kraulových disciplínách, v závodech na 50, 100, 200 a 800 m volným způsobem, brala pokaždé stříbro.

Medailovou sbírku doplnila ještě dvěma šestými místy v polohových závodech na 200 a 400 m.

Čtyři medaile se podařilo vybojovat Dennisu Slavíkovi, který se stal přeborníkem kraje v závodu na 100 m volným způsobem. Dvě stříbrné medaile vybojoval ve sprintu na 50 m volným způsobem a v závodu na 400 m volným způsobem a bronz si vyplaval v disciplíně 200 m znak.

Jen těsně za medailovými pozicemi, na nepopulárním čtvrtém místě, skončil v polohovém závodu na 400 m. V závodech na 100 m znak a 200 m volným způsobem dosáhl shodně na páté místo.

Poslední medaili v kategorii třináctiletých se podařilo vybojovat Martinu Tomanovi, a to bronzovou v disciplíně 200 m motýl. Na poloviční trati dohmátl na výborném pátém místě a dvě sedmé příčky vybojoval v závodech na 100 a 400 m volným způsobem. Ve sprintu na 50 m volným způsobem a v polohovém závodu na 400 m skončil na osmém místě.

Poslední třináctiletou kolínskou závodnicí byla Eliška Dvořáková. Ta sice nedosáhla na medaili, přesto si vedla velice dobře a doplavala si pro dvě devátá místa v závodu na 50 m volným způsobem a v disciplíně 100 m prsa. V závodu na 20 0m volným způsobem pak skončila desátá.

V kategorii čtrnáctiletých plavců se medailově nejvíce dařilo Šárce Vosecké, která v Příbrami vybojovala pět cenných kovů. Čtyřikrát rozhoupala na krku stříbrnou medaili, a to za výkony v disciplínách 100 a 200 m prsa a v závodech na 100 a 200 m znak. Medailovou sbírku pak doplnila bronzem v krátké stometrové polohovce. K pěti medailím přidala ještě výborné čtvrté místo v polohovém závodu na 200 m.

Čtyři medaile vybojovala další závodnice Eliška Zelená. Třikrát doplavala na stříbrné pozici, a to v disciplíně
200 m motýl a v závodech na 400 a 800 m volným způsobem, a čtvrtou medaili, bronzovou, vybojovala ve sprintu na 50 m volným způsobem. V disciplínách 100 m motýl, 100 m volným způsobem a v polohovém závodu na 400 m doplavala vždy na čtvrtém místě. V posledním startu na 100 m znak dohmátla na výborné páté pozici.

Poslední medaili v kategorii čtrnáctiletých plavců přivezl do Kolína Michael Cepek, když v závodu na 100 m volným způsobem dohmátl po výborném výkonu na třetím místě. Třikrát doplaval na výborném čtvrtém místě, a to ve sprintu na 50 m volným způsobem a v závodech na 100 a 200 m znak. V závodu na 400 m volným způsobem dosáhl na páté místo a dvakrát šestý skončil v závodu na 200 m volným způsobem a v polohovém závodu na 400 m.

Osmou kolínskou závodnicí byla v Příbrami Veronika Puchnerová. Ta na medaili nedosáhla, i když v několika závodech k ní měla velmi blízko. Ve sprintu na 50 m volným způsobem doplavala těsně čtvrtá a stejné čtvrté místo obsadila v disciplíně 200 m motýl. V závodu na 800 m volným způsobem doplavala pátá a dvě šestá místa obsadila v disciplíně 100 m motýl a v polohovém závodu na 400 m.

„Dvacet medailí je opravdu výborný výsledek, i když v několika závodech chyběl našim plavcům k dalším medailím jen krůček. Naše sbírka tak mohla být bohatší. Uvidíme, nakolik budou výkony stačit na republice. Věřím, že nejméně šest plavců se na mistrovství probojovalo," uvedl trenér Petr Černý.