Do Prahy se sjedou elitní týmy z celého světa a během pár dní si to rozdají o titul. Souběžně s elitními kategoriemi běží i kategorie otevřené všem týmům a letos tak do turnaje zasáhl například ženský tým ze Singapuru nebo rozhodčí z Kanady. Do turnaje zasáhlo celkem 264 týmů z 22 zemí a celkově na čtrnácti hřištích po celé Praze nastoupilo 4479 hráčů.

Tohoto prestižního podniku se zúčastnil také Kolín. A jak si vedl?

Hned v zahajovacím utkání základní skupiny ho čekala velká neznámá v podobě švýcarského týmu Grand-Saconnex UHC. Po týmovém výkonu však přišlo vysoké vítězství 8:0 a Pitbullové se tak mohli připravovat na druhé utkání proti českému celku Tempish Orka.

Tento tým vystavil Kolínu konečnou v loňském ročníku Poháru České pojišťovny a bylo tak co oplácet. Navzdory motivaci a solidnímu výkonu přišla porážka 1:5.

Následující den se kolínští florbalisté střetli s dalším zahraničním celkem, slovenským týmem Žatva 90 Dolný Kubín, který hraje druhou nejvyšší slovenskou soutěž. Ke druhému místu ve skupině stačila Kolínu i remíza, a přestože to bylo v polovině zápasu pouze 2:1 pro Kolín, zrodilo se další vysoké vítězství, tentokráte 8:2.

Díky umístění ve skupině naskočili Pitbullové do play-off až ve 1/64 finále a to proti dalšímu švýcarskému týmu Unihockey Baden-Birmenstorf. Po hladkém průběhu utkání si kolínští hráči zkomplikovali závěr, ale přesto dotáhli zápas do vítězného konce a vyhráli 4:3.

V dalším kole se postavila Kolínu do cesty Hlásná. Kolín měl v utkání více ze hry, přesto zápas skončil remízou a následovaly samostatné nájezdy. V nich se zaskvěli oba brankáři a o výhře tak rozhodl jeden gól. Bohužel se tak stalo pro tým Hlásné a Kolín tak na turnaji nešťastně skončil.

„Czech Open je špička mezi florbalovými turnaji a jsme rádi, že jsme se ho mohli zúčastnit a poměřit síly i se zahraničními soupeři. Většinu zápasů jsme kontrolovali a udávali tempo hry. Vypadnutí po dobrém výkonu bylo sice smolné, ale celkově se jednalo o skvělou přípravu na sezonu. Ze hry jsem měl dobrý pocit a věřím, že podobné výkony přeneseme i do dalších zápasů," uvedl trenér Petr Vrána.

Hra Pitbullů však na turnaji bavila a tým je, zdá se, dobře připraven na další sezonu, která pro ně začala o víkendu, kdy odstartoval další ročník Poháru České pojišťovny.

Sestava: Šamánek, Lepší – Horák, Skoták, Kubka, Vít – Chyba, Cícha, Novotný, Smejkal, Louda, Novák.

(Václav Louda)