Kolín bude favoritem utkání. Je v tabulce čtvrtý, zatímco Slezané až desátí. Navíc proti Nymburku neměli k dispozici největší letní posilu právě z Nymburka, dlouholetého kapitána ČEZu a reprezentanta Ladislava Sokolovského, který je zraněný. 

K oporám Slezanů patří kromě už zmíněného Sokolovského Jakub Blažek. Ten je dokonce druhým nejlepším střelcem Mattoni NBL a třetím nejužitečnějším hráčem ligy. Na toho pozor!

Říjnové vzájemné utkání v Opavě vyhráli Kolíňáci 80:74. Nejlepším střelcem zápasu byl tehdy Richard Field, který nasázel 27 bodů. Na straně domácích zaznamenal Ladislav Tóth 20 bodů. Oba soupeři spolu v Mattoni NBL sehráli celkem 15 duelů s těsnou bilancí pro Kolín – 8:7.

Kouč Kolína Predrag Benáček odhaduje, že jeho parta bude kompletní. „Do konce základní části nám zbývá sehrát pět zápasů. Každý je pro nás důležitý. Chceme vyhrát a udělat další krok do skupiny A1," neskrývá svůj aktuálně hlavní cíl.

Slezané šli do zápasu v Nymburku bez svých dvou opor – Sokolovského a Tótha. „Sokolovský má problémy s kolenem, Tótha trápí zánět průdušek," okomentoval absenci svých hráčů trenér Opavy Petr Czudek. „Ani jeden z nich nebude k dispozici v Kolíně," poznamenal opavský kouč.

Opava se držela, dlouho favoritovi kladla odpor. „Vzhledem k tomu, že oba týmy čeká zítra (ve čtvrtek) další zápas, točily širší rotaci hráčů. Naší kluci nepodali špatný výkon," podotkl Petr Czudek.

Bylo jasné, že proti Nymburku nebude mít Opava příliš šancí na úspěch. „Uvidíme, co předvedeme v Kolíně. Chceme soupeře překvapit, otázkou je v jakém rozpoložení budeme. Hráči, kteří dostali v Nymburku šanci, si řekli o místo v sestavě," pokračoval ambiciózní trenér, který si dobře uvědomuje, že bez Sokolovského a Tótha to nebude mít Opava vůbec lehké.

„Jsou to hráči užší rotace, každá taková absence je citelná. Věřím, že ostatní se semknou a v Kolíně uhrajeme dobrý výsledek," uzavřel trenér BK Opava.

Jedna zajímavost z tábora soupeře:  v jeho řadách působí i slovenský pivotman Martin Miklóšik, s 224 centimetry zdaleka nejvyšší hráč soutěže.