Hned ve svém prvním utkání v novém roce přivítali mladí Kolíňáci Karvinou a bez větších problémů ji porazili o dvacet bodů (58:38).

Ve druhém duelu už to byla jiná káva. Ostrava se ukázala jako velmi zdatný protivník a také si z Kmochova města odvezla body za výhru 67:62.

„O víkendu jsme v prvních dvou ligových utkáních přivítali týmy z Karviné a Ostravy. Družstvo z Karviné jsme již znali z předešlé části soutěže, ale tým Ostravy byl neznámou," uvedl asistent Václav Zahradníček.

„V sobotním zápase nám jako vždy utekl začátek a než jsme se stačili rozkoukat, tak soupeř vedl rozdílem větším než deset bodů. V dalších částech nás potom stojí mnoho sil toto bodové manko smazat. Nakonec zvítězila bojovnost a utkání jsme dovedli do vítězného konce," oddechl si po výhře Zahradníček.

„Nedělní utkání začalo pravým opakem sobotního. Po soustředěném a kvalitním začátku jsme odskočili na rozdíl osmi bodů. Soupeř ale dokázal stav zvrátit a první čtvrtku utkání vyhrál. Druhá část vyzněla jasně pro nás a třetí naopak pro soupeře. Proto se do poslední části utkání vstupovalo prakticky jako na začátku. Bohužel po velmi vyrovnaném průběhu, kdy prakticky do poslední chvíle nebylo 
o vítězi rozhodnuto, se z vítězství nakonec radoval náš soupeř. V obou utkáních byla na hráčích velmi znát vánoční přestávka. Bylo to vidět na fyzičce i hře," podotkl Zahradníček.

V kolínském týmu se představil jeden nováček. A nevedl si vůbec špatně. Lukáš Nečas dal v prvním utkání 19 a ve druhém 13 bodů. „Vzhledem k tomu, že s námi prakticky netrénoval a toto byly jeho první dva zápasy, tak uspěl na jedničku," uznal Zahradníček.

BC UNIKOL Kolín – Sokol Karviná 58:38 (Nečas 19, Koláčný 13, Šafařík 8, Lonek 8, Bálek 4, Vošlajer 3, Zahradníček 2, Mikšovský 1).
BC UNIKOL Kolín – BK NH Ostrava 62:67 (Koláčný 20, Nečas 13, Bálek 8, Lonek 6, Vošlajer 5, Zahradníček 4, Rejfek 4, Mikšovský 2).

(Ivana Koláčná)