Ačkoli na některých výkonech už byla znát náročnost a délka jarní sezony, Štěpán Hampl, Martina Šuková i Jan Balát si vedli výborně.

Sprinter Štěpán Hampl, svěřenec Antonína Morávka, na své hlavní trati 100 metrů opět exceloval a porazil všechny soupeře časem 10,75 s, když nejblíže mu byl Maďar Milán Pisch, který doběhl o tři setiny později.

Druhého vítězství se Štěpán dočkal se sprinterskou štafetou na 4x100 metrů, která v sestavě Vácha, Hampl, Trafina, Král zaběhla čas 41,17 s a vyhrála o 29 setin před Maďary.

Třetí start v běhu na 200 metrů už pro Štěpána tak úspěšný nebyl, když časem 22,57 s obsadil 6. místo.

Druhá kolínská reprezentantka Martina Šuková, svěřenkyně Ladislava Veselého, startovala v běhu na 3000 metrů překážek. V závodě nestačila pouze na suverénní Maďarku Tiru Pavukovou, ale všechny ostatní soupeřky již časem 11:34,99 min. předčila a za stříbrnou příčku přidala na české konto 7 bodů.

Posledním kolínským zástupcem v reprezentačním dresu byl kladivář Jan Balát, svěřenec Jiřího Tučka. Ten ve čtvrtém pokusu poslal šestikilogramové kladivo do vzdálenosti nového osobního a juniorského historického kolínského rekordu 57,26 cm, což znamenalo v soutěži 5. místo. Trochu ho mrzela prohra o 14 cm s druhým českým reprezentantem Kryštofem Hrabětem, kterého předčil na mistrovství republiky.

Tři kolínští zástupci tak výrazným bodovým ziskem přispěli k drtivému vítězství české reprezentace, která ziskem 468 bodů porazila o více jak sto bodů druhé Maďary (365,5), třetí byli Slováci (240) a čtvrtí Slovinci (224,5).

(Jiří Tuček)