Divize

Mužský A tým FBC Pitbulls Kolín navázal na úspěšný konec roku 2017 a i do nového roku vstoupil vítězně, i když domácí zápasy musel hrát znovu v Chlumci nad Cidlinou.

Předchozí vzájemné utkání Kolína s Black Angels B Benfica bylo velmi vyrovnané a skončilo těsnou výhrou Pitbullů. Odveta přinesla v první třetině velmi vyrovnanou hru, emoce a diváci byli svědky i jedné šarvátky. Bohužel na konci první třetiny se nepříjemně zranil Lukáš Hodan, pro kterého zápas skončil a ohrožen je i zbytek sezony.

Přesto kolínští borci odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením, když se prosadili Chyba a Vrána, oba góly režíroval asistencemi Skoták. A soupeř se prosadil jen jednou.

Do druhé třetiny vstoupil Kolín ještě lépe a Skoták přidal ve druhé minutě branku a o čtyři minuty i další asistenci na krásný střelecký zápis Jana Novotného. Jednou se prosadil i soupeř, ale Kukal dvakrát nekompromisně uklidil míček za brankářova záda a do poslední třetiny se vstupovalo se skóre 6:2 pro Kolín.

Ilustrační foto.
Butabi přišlo o výhru pět minut před koncem

I když si hráči Black Angels vytvářeli šance, brankář Šamánek předváděl neuvěřitelné zákroky a držel kolínské akcie hodně vysoko. Do konce třetiny padly ještě tři branky, jedna do domácí svatyně a hostující síť rozvlnili Hlavatý a znovu Novotný.
Zápas přinesl i ukázkové gesto fair-play, když hostující hráči odvolali gól, který jim rozhodčí odpískal v domnění, že střela zasáhla zadní tyčku branky.

Kolín zvládl těžké utkání a vyhoupl se na průběžné druhé místo tabulky.

Druhé utkání mělo být ještě těžší, protože se jednalo o přímý souboj o čelo tabulky, takže víceméně zápas o 6 bodů. Ovšem podobně jako kosí kolínskou soupisku různá zranění, nevyhnula se zranění a absence ani hostujícímu týmu Florbalová akademie MB „A“, který přijel v oslabené sestavě.

Podobně jako v prvním zápase ničil soupeře kolínský gólman Šamánek, proti Boleslavi exceloval brankář Pitbullů Lepší.

Brankový účet utkání otevřel krásným naznačením a střelou z úhlu do šibenice Vrána, který se do sestavy Kolína vrátil po mnohaletém působení v superligových týmech Chodova a Sparty. A Vrána se prosadil v první třetině znovu, když v přesilové hře tvrdou ranou nedal gólmanovi šanci.

Boleslavi patřil závěr první části a úvod druhé třetiny. Ovšem Lepší svou branku uzamkl. A jak se říká, nedáš – dostaneš, v polovině zápasu zvyšoval na 3:0 pro Kolín Kukal, který prokličkoval celé útočné pásmo a bekhendovou kličkou nedal brankáři šanci.

V závěru zápasu zvyšoval kuriózně důrazný Kloc a soupeř už jen korigoval na 4:1. Minutu před koncem mohl z nájezdu zvýšit ještě zraněný Kubka, který do hry jinak nezasáhl a byl připraven pouze jako záloha pro speciální akce. To ovšem nic nezměnilo na dalších cenných třech bodech do tabulky a potvrzení druhého místa.

Ovšem ve vyrovnané tabulce to bude boj do posledního kola, protože do play-up o národní ligu postupují z každé ze čtyř divizí jen dva týmy. Divize patří organizačně mezi celostátní soutěže a je to první soutěž, kde se hraje nějaká forma play-off. V regionálních soutěžích nadstavbové soutěže nejsou.

Sestava: Lepší, Šamánek – Hlavatý, Skoták, Horák D., Vokál, Vrána J., Chyba, Hodan, Novotný J., Kukal, Kubka, Kloc, Louda. Trenér: Petr Vrána.

PH+SČ přebor mužů

Svou kvalitu chtěl po několika zaváháních ukázat i rezervní mužský tým. Do sestavy naskočilo několik juniorů, kteří měli vhodně doplnit zkušené jádro týmu a tah s mladými hráči se vyplatil.

V prvním zápase čekal Pitbully pražský tým FBC Texas B – massacre a mělo se jednat o velmi vyrovnané utkání. Ovšem kolínský tým ukázal neuvěřitelný vstup do zápasu a po brankách Nerudy, Váchy, Horáka a Vidnera si vytvořil čtyřbrankový náskok.

Texas v závěru sice dvěma góly korigoval, ale kolínští hráči hned na začátku druhé třetiny znovu odskočili po brance Horáka.

Ve třetí třetině už Texas musel hru otevřít a okénka v obraně potrestali Vácha se Slavíkem. Texas v samém závěru už jen snížil na konečných 7:3 pro Kolín.

I ve druhém zápase se očekával vyrovnaný průběh, protože předchozí vzájemný zápas kolínských Pitbullů s VSK ČVUT Praha Neo rozhodl až dvě vteřiny před koncem kolínský Cícha, který tentokrát kvůli zranění vše režíroval jen z trenérské lavičky.

Skóre se celý zápas přelévalo z jedné strany na druhou a kolínský gólman Lejnar i jeho protějšek se v bránách rozhodně nenudili.
První branku zápasu vstřelil neomylný Horák, ovšem soupeř vzápětí našel gólovou odpověď.

Druhá část byla na branky velmi bohatá, z kolínského týmu se prosadili Slavík a Janeček, ovšem soupeř třemi brankami otočil skóre ve svůj prospěch.

Poslední třetina ale patřila Kolínu. Nejdříve se prosadil opět Horák a tři vteřiny před koncem rozhodl kuriózně zpoza branky Vidner. Kolín tak slavil druhou výhru, která ho vrátila na pěkné třetí místo v tabulce.

„Výhry jsou samozřejmě velmi cenné, ale hlavně mě těší způsob, jakým jsme se k nim probojovali. Povedlo se zabudovat nováčky a mladí hráči přinesli na hřiště čerstvý vítr, nebáli se hrát s míčkem a prosazovali se. I když ve hře byly stále rezervy, tak to bylo povedené vystoupení,“ uvedl kolínský trenér Petr Cícha.

Sestava: Lejnar – Kouba, Radina, Čarnogurský, Slavík, Janeček, T. Horák, Neruda, Vácha, Vidner.

PH+SČ liga žen 3+1 – 1. koš

Na špatnou situaci s kolínskými halami doplatily podobně jako muži i ženy, které musely odehrát svůj domácí turnaj v Týnci nad Labem. Ženy letos testují premiérový ročník zcela nové soutěže, která se hraje se třemi hráčkami v poli. Od prvního kola se Pitbullky drží v prvním výkonnostním koši a potvrzují vzestupnou tendenci svých výkonů.

„Hra se postupně zlepšuje, ale stále nás trápí neproměňování šancí. Dokážeme si vytvořit zajímavé příležitosti, ale potřebujeme více klidu v zakončení. Na turnaji nás to nyní málem stálo body v prvním zápase s Black Angels. Soupeřky jsme přestřílely, ale nakonec se musíme spokojit s bodem za remízu 6:6. Naopak ve druhém zápase jsme předvedly asi zatím náš nejlepší výkon. Benešov má velmi dobrý tým a tentokrát remíza 6:6 byla velkým překvapením a odměnou za dobrou práci. V posledním zápase už jsme na Texas nestačily, ale celkově to byl dobrý turnaj. Jediné, co nás mrzí, že se nemůžeme více ukázat na palubovkách v Kolíně. Netrpělivě proto vyhlížíme novou halu,“ uvedl kolínský trenér a předseda klubu Petr Cícha.

Sestava: Hanesová – Hadrovská, Hypešová, Korábková, Kopecká, Čtvrtečková, Mai Huong Leová, Jandečková.

Liga elévů 3+1 – skupina 3

Svěřence trenérského dua Louda – Hadrovská čekali ve druhém výkonnostním koši (celkem je 7 košů) těžcí soupeři. Ovšem kolínská mládež má svou kvalitu, takže se očekávaly napínavé zápasy.

Ve skupině ale Pitbulláčkové nevstoupili do zápasů dobře a museli pak dohánět náskok soupeře. V prvním zápase se to málem podařilo a nakonec z toho byla těsná prohra 6:7 s týmem FBK Draci Čerčany.

Ve druhém zápase i přes povedenou druhou polovinu zvítězil tým FAT PIPE FLORBAL Chodov white 12:8.

Do posledního utkání ovšem družstvo FBC Pitbulls Kolín:Pitbulláčkové naskočilo zcela jinak a důraznější předzápasová příprava zafungovala. Kolínští elévové od začátku diktovali tempo hry a nakonec nad týmem ACEMA Sparta Praha WHITE zvítězili přesvědčivě 12:2.

Na atletickém stadionu Mirka Tučka v Borkách proběhl již 81. ročník Velké ceny města Kolína. A bylo se na co dívat.
Vynikající výška Denisy Pešové