Nejlepšího výsledku dosáhl v závodu na 400m volným způsobem, kde doplaval na vynikajícím dvanáctém místě. Jen o dvě příčky horší výsledek zaznamenal v polohovém závodu na 200m a skvělé sedmnácté místo obsadil v závodu na 200m volným způsobem.

Těsně za první dvacítkou skončil Jakub v disciplíně 50m motýl, v níž doplaval jedenadvacátý. V polohovém závodu na 100m pak obsadil osmadvacáté místo a v disciplíně 100m znak skončil dvaatřicátý. „Jakub ve všech disciplínách podával výborné výkony a prokázal, že patří mezi velké české naděje," uvedl trenér Petr Černý.

Nejlepší jedenáctiletí plavci se setkali na Poháru České republiky jedenáctiletého žactva v Chomutově. Ani tam nechyběli reprezentanti Sportovního oddílu plavání Kolín. Mezi nejlepší se probojovali Maxim Suk a Gabriela Vránová. Oba předvedli vynikající výkony a oba se probojovali mezi nejlepší desítku.

Maximu Sukovi se to podařilo hned pětkrát, tedy při všech jeho startech! Nejblíže medaili byl v závodu na 200m volným způsobem, ve kterém doplaval na vynikajícím čtvrtém místě, a jen o jednu příčku hůře skončil na dvojnásobné trati. Skvělé šesté místo obsadil v závodu na 200m znak a osmý dohmátl ve sprintu na 50m volným způsobem. V disciplíně 100m znak pak doplaval na výborném desátém místě.

Gabriela Vránová se do první desítky probojovala v nejdelším závodu na 800m volným způsobem, ve kterém doplavala na skvělém sedmém místě. Dvakrát se na shodném osmnáctém místě umístila v polohovém závodu na 200m a v disciplíně 400m volným způsobem. V disciplíně 100m motýl obsadila pěknou dvacátou příčku a v posledním závodu na 100m znak doplavala Gabriela šestadvacátá.

„Oba naši plavci se předvedli v nejlepším světle a ukázali, že již patří mezi nejlepší české jedenáctileté plavce," podotkl Petr Černý.