Závodnice ze soutoku nebojovala jen se svými soupeřkami, ale i se svým zhoršeným zdravotním stavem. Hodinu před přistáním totiž zkolabovala a do poslední chvíle nebylo jasné, zda ke svému závodu vůbec nastoupí. 

„Moje kategorie šla na řadu naštěstí až třetí den, měla jsem tedy čas na zotavení. Byla jsem ale přesvědčená, že do závodů nastoupím. Bojovala jsem spíše sama se sebou, abych to všechno ustála,“ popsala okolnosti svého startu Novotná. Ta svého rozhodnutí nakonec nelitovala - do Mělníka putuje z Jižní Koreje parádní stříbrná medaile. Petra ve finále nestačila jen na závodnici z Japonska. 

Kapela Blue Bucks oslavila plnoletost téměř všemi muzikantskými sestavami
Kultura na Kolínsku: půjdete do kina nebo na festival?

„Chyběl opravdu jen malý kousek a mohlo to být zlato,“ sděloval nadšeně dojmy přímo z centra dění Petr Limprecht, jeden z českých trenérů.

Na úplném vrcholu stanul kolega Petry Ondřej Havlíček. Ten porazil ve své kategorii úplně všechny soupeře a zaslouženě si na krk pověsil zlatou medaili.

Pro české taekwondo je to doslova historická událost. „Jsem šťastný, že letošní sezona byla ukončena právě povedeným turnajem Korea Open. Je to akce celosvětového hodnocení G2. Velké díky patří hlavně mistrovi Lee Youn Jae, který se stará o přípravu českých bojovníků,“ zhodnotil vystoupení svých svěřenců v kolébce tohoto sportu Petr Limprecht.

Mistr Lee Youn Jae je trénérem kolínského klubu Taehan. Část medaile proto patří i do města na Labi.

Rock for People 2017
Na hradeckém festivalu Rock for People se Kolíňaci opět neztratili