„Hodnotí se mi to těžce, jelikož jsme byli po celou dobu vyrovnaným soupeřem, ale nakonec to pro nás dobře nedopadlo. I kvůli několika faktorům,“ posteskl si trenér Kolína Pavel Beneš.

„Pro nás je to nesmírně důležitá výhra, které si proti takto kvalitnímu soupeři vážíme. Klukům patří do kabiny poděkování,“ uvedl trenér Ostravy Dušan Medvecký.

Kolín měl velmi dobrý vstup do zápasu. V průběhu prvního poločasu se dostal do dvouciferného vedení. Ve třetí části ho pomalu ztrácel a ve čtvrté ztratil úplně.

„Na Kolín jsme se připravovali velice pečlivě. Přesto jsme hráčům, které jsme měli v plánu nepustit do nájezdů a k zakončení, vniky dovolili, a naši podkošoví hráči se jimi nechali lehce obehrát. Chyběla správná komunikace, byl tam špatný pohyb v obraně. Ve druhém poločase jsme obranu zpřesnili, pokusili se Kolín dotáhnout a to se povedlo. Ve čtvrté čtvrtině jsme šli za vítězstvím, měli jsme více doskoků i asistencí,“ podotkl Medvecký.

„Za naší porážkou stojí tři faktory. Domácí chtěli to vítězství v poslední čtvrtině více než my. Druhý byl ten, že domácí měli čtrnáct útočných doskoků. A třetí, naše lavička. S tím se potýkáme od začátku sezony. Po vystřídání máme problém, že se kluci nechytnou, nevěří si, nedělají ty věci, co mají naučené a při naší úzké rotaci jsme nakonec doplatili i na úbytek sil,“ přiznal Pavel Beneš.

Body: Woods 23, Stanojevič 18, Blagojevič 11, Šoutvin 9, P. Bohačík a Klímek po 8, Stojačič 6, M. Medvecký 2 – Šafarčík 19, Bakič 17, Pajovič 15, Skinner 14, Číž 7, Dokoupil 4, Machač 2. Rozhodčí: Baloun, Jeřáb, Záruba. Střelba 2 body: 48/25:37/21. Trojky: 21/5:21/5. TH: 29/20:27/21. Doskoky: 43:36. Fauly: 24:27. Diváci: 720. Průběh: 16:24, 39:48, 60:63.