Pět starších žáků a pět dorostenců poměřilo své síly s dalšími plavci Středočeského kraje. Kolínští plavci vybojovali celkem patnáct medailí a dalších třiadvacet míst v první desítce.

O všechny cenné kovy se postarala kolínská momentálně nejlepší děvčata Pavlína Kubátová a Marie Neumannová. Se ziskem sedmi zlatých medailí se Marie Neumannová dostala do čela nejlepších plavkyň celého krajského přeboru. Titul krajské přebornice vybojovala skoro ve všech kraulových disciplínách – v závodech na 50, 100, 200, 400 a 800m volným způsobem, v disciplíně 50m motýl a v polohovém závodu na 200m. V nejdelším závodu na 1500m volným způsobem pak dosáhla na bronz.

Pavlína Kubátová vybojovala přebornický titul celkem třikrát – v závodech na 100 a 200m motýl a v nejdelší disciplíně 1500m volným způsobem. Dvakrát si doplavala pro stříbrnou medaili, a to v závodech na 400 a 800m volným způsobem a dvakrát, v disciplínách 50 a 100m volným způsobem, se postavila na bronzovou pozici.

Blízko zisku medaile byl dorostenec Jakub Svoboda, který ve sprintu na 50m volným způsobem dohmátl na nepopulárním čtvrtém místě. Dvakrát šestý doplaval v disciplínách 100m volným způsobem a 200m motýl a sedmé místo obsadil v závodu na 200m volným způsobem. V závodu na 400m volným způsobem doplaval na výborném desátém místě.

Druhý kolínský dorostenec Dan Vejdělek vybojoval výborné páté místo v disciplíně 200m motýl a na dalších motýlových tratích (50 a 100m) si vyplaval dvě osmá místa.

Ze starších žáků se i mezi staršími plavci blýskla Denisa Försterová, která vybojovala vynikající páté místo v disciplíně 100m volným způsobem, dvě šestá místa v závodech na 50 a 200m volným způsobem a dvě sedmá místa v disciplínách 400 a 1500m volným způsobem. Do první desítky se probojovala ještě v polohovém závodu na 200m, v němž skončila devátá.

Do první desítky se dostali i další tři kolínští starší žáci. Veronika Puchnerová doplavala šestá v disciplíně 200m motýl a stejné šesté místo vybojovala v nejdelším závodu na 1500m volným způsobem. Dvakrát obsadila desáté místo, a to ve sprintu na 50m volným způsobem a v disciplíně 100m motýl.
Vynikající devátou příčku v disciplíně 200m motýl vybojoval Martin Toman a desáté místo ve stejné disciplíně si vyplavala Natálie Kleiberová.

Jen těsně za první desítkou se objevila Edita Kavříková. V disciplíně 50m prsa dohmátla na jedenácté pozici a jen o jednu příčku hůře se umístila na dvousetmetrové trati.

Posledním kolínským plavcem na krajském přeboru byl Michael Cepek. Jeho nejlepším umístěním bylo čtrnácté místo v polohovém závodu na 200m a patnácté místo v závodu na 400m volným způsobem.

„Patnáct medailí je opravdu skvělý výsledek," pochválil své svěřence vedoucí trenér Sportovního oddílu plavání Kolín Miloslav Lhotka. „Naši plavci podávali opravdu výborné výkony. Šestačtyřicet nových osobních rekordů se čtyřiasedmdesáti startů je v této fázi sezony opravdu vynikající bilance," dodal Lhotka.

(Petr Černý)