Basketbalisté Kolína prohrávali na začátku prodloužení 
o čtyři body, brzy však snížili a pak to vzal do svých rukou David Machač. Za trojkovým obloukem vystřelil. A přesně. Kolín se dostal do vedení, které již nepustil. Díky tomu srovnal čtvrtfinálovou sérii s Prostějovem na 1:1.

„Ještě chvíli před prodloužením jsme mohli dát koš, ale nepovedlo se. Škoda, mohli jsme zvítězit. Bohužel v prodloužení nás David Machač potrestal trojkou a vrátil hráčům sebevědomí a energii," řekl po utkání trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

„Michal Vocetka si mě pořád dobíral. že jsem snad zapomněl střílet. Dneska jsem dal dvě trojky, tak mě snad pochválí," řekl po utkání kolínský kapitán.

Jaký to byl zápas z vašeho pohledu?
Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. A divácky atraktivní. Fanoušci si ho určitě užili.

Dostali jste se brzy do výhody. Pak jste však o svůj náskok přišli. Co se stalo?
Vedli jsme o 18 bodů. Pak jsme ale začali ukvapeně střílet. Jak jsme byli v euforii, tak jsme začali vymýšlet blbosti. Poločas byl o deset. Nevyšel nám úsek, kdy to byla plichta a každá střela byla důležitá. Už to s námi vypadalo špatně, ale na konci byl na Bojana Bakiče úmyslný faul a on dal obě šestky. Měli jsme poslední útok, zase jsme ale udělali chybu my a mohlo to dopadnout jakkoliv. Díky bohu jsme vyhráli.

V průběhu zápasu jste přišli 
o Láďu Horáka, který po střetu
s Norwou zápas nedohrál. S jeho odchodem jako by vám na chvíli odešla i střelba.
Možná to na nás vliv mělo. Po zranění Ládi Horáka jsme se dostali do nějakého útlumu, ze kterého jsme se díky bohu dostali.

Vy sám jste nastřílel patnáct bodů. Brzy jste měl na svém kontě čtyři fauly. Hrozilo, že dramatickou bitvu nedohrajete.
„Moje fauly vyplynuly ze hry. Zastavoval jsem protiútoky soupeře. Důležité ale bylo, že jsem se trefil za tři body. Celou sezonu jsme měl totiž průměr okolo deseti procent.

Stav série je vyrovnaný. Nyní se opět bude hrát v Prostějově. Jaký bude zápas v pátek na Hané?
Podle mě to bude opět bitva. Známe se, už víme, kdo jak hraje. Je to již asi osmý zápas, co budeme spolu hrát. Určitě musíme bojovat a předvést podobný výkon jako v úterý 
v prvních patnácti minutách, kdy jsme vedli o osmnáct bodů.Důležité bylo, že jsme první domácí duel v play off zvládli, to by nám mohlo dodat ještě větší sebevědomí.