„Zájem o naše závody je každý rok větší a dnešní účast nás opravdu potěšila. Pro pořadatele je to taková odměněna za energii a čas, které vždy přípravě musí věnovat. Je ale pravda, že bez veliké podpory všech obyvatel obce starosty Jaroslava Boumy a řady sponzorů by akce byla nemyslitelná,“ říká Roman Pošta z pořádajícího MX Krupá.

Od rána celou trať kropili hasiči z Jevan a tak přes slunečné počasí mohli diváci sledovat souboje jezdců nejen v prašném prostředí, ale i na mokrých úsecích.

„Vítěze poháru již pochopitelně známe, ale veřejnosti i jezdcům jeho jméno prozradíme až na slavnostním vyhlášení. To připravujeme na posvícení, které se v Krupé slaví 6.listopadu. V areálu bude probíhat celodenní, spíše společensky a zábavně pojatý program, kde bude předán i pohár. Zároveň se společně rozloučíme se závodní sezónou.“ Vysvětluje další z pořadatelů Josef Splavec.

„Přijeli jsme se sem podívat protože jsme zmínku o závodech našli na stránkách MX clubu. Náš nejmladší syn totiž začíná s motorkami také a tak se snažíme vidět co nejvíce tratí i závodů a udělat si obrázek jaká je situace po celé republice. Tady jsou báječné podmínky. Výborná trať, perfektní zázemí, prostředí a hlavně máte pocit, že jste přijeli mezi patru kamarádů. Kteří vás bez problémů berou mezi sebe,“ uvažuje jeden z návštěvníků Jindřich Moc z Kladna.

Sezona sice pomalu končí, ale plány na následující se již rýsují. Motocross v Krupé bude pokračovat, i dále, ve středu zájmu organizátorů budou mladí jezdci, více se bude spolupracovat s handicapovanými řidiči čtyřkolek.

Pavel Pávek