Dvanáct z nich získali žáci (10 – 11 let) na zimním poháru Středočeského kraje.

Nejpilnější sběratelkou byla Viktorie Olivová, která vyhrála čtyři disciplíny. Kralovala na tratích 50, 200 a 400 m volný způsob a 100 m motýl. Druhá skončila na 100 m volný způsob a 50 m motýl.

V parádním světle se ukázala také Anna Pátková. Druhá doplavala na 800 m volný způsob a třetí na 50 m volný způsob.

Poslední medaili získala v Berouně štafeta na 4x50 m volný způsob. Hrušková, Teplá, Pátková a Olivová dohmátla jako třetí.

„Všichni plavali skvěle, hodně se snažili, téměř při všech stratech padaly osobní rekordy," potěšilo trenéra Petra Černého.

„Medaile Viktorie Olivové byly celkem očekávané, ale čtyři zlaté jsem nečekal. Medaile Aničky Pátkové jsou vynikající, zvláště stříbro na 800 volným způsobem. Medaile ze štafety byla třešničkou na dortu," dodal.

VYDAŘENÉ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

Vydařené mistrovství republiky mají za sebou plavci Sportovního oddílu Kolín. A to napříč všemi žákovskými kategoriemi. Na vrcholné akci získali celkem osm medailí.

„Téměř všichni závodníci zaplavili skvělé, většinou své nejlepší osobní výkony a rozhodně patřili na těchto závodech k republikové špičce," potěšilo šéftrenéra Miloslava Lhotku.

Do Trutnova se sjeli dvanáctiletí závodníci. Zde zářily zářily Blanka Lelková a Klára Reslová. Prvně jmenovaná prokázala příslušnost k nejlepším plavkyním ve své kategorii, vybojovala celkem šest medailí ze šesti startů.

Mistrovský titul získala naprosto fantastickým časem 5:19,92 v disciplíně 400 m polohový závod, dále byla stříbrná v disciplínách 200 m prsa, 200 m polohový závod, 400 a 800 m volný způsob a bronzová na 100 m prsa.

V disciplíně 200 m prsa ji zdárně sekundovala Klára Reslová, která výborným závěrem získala bronzovou medaili a Kolín tak měl na stupních vítězů dvě plavkyně. Reslová následně přidala ještě páté místo v disciplíně 100 m prsa.

Dalším účastníkem tohoto šampionátu byl Dan Suk, ten však odjel domů bez medaile.

V Mladé Boleslavi závodili o rok starší plavci. Hodně vzruchu upoutal Jakub Humlíček. Při jeho startu byli nervózní nejenom trenéři, ale i rodiče.

V disciplíně 1500 m volný způsob nasadil naprosto dokonalé strojové tempo a postupně drtil své soupeře, aby nakonec doplaval na výborné bronzové pozici časem 18:02,12.

Jen těsně mu unikla medaile na 400 m volný způsob, kde doplaval na nepopulární čtvrté pozici.

Jedenáctá skončila na 200 m motýlek Kristýna Jurčíková. Na trati 100 m motýlek skončila desátá Vendula Šilarová.

Další želízka v ohni měli Kolíňáci v Kopřivnici, kam se sjelo čtrnáctileté žactvo.

Zde se představili Maxim Suk a Gabriela Vránová. Prvně jmenovaný doplaval nejlépe v disciplíně 200 m volný způsob, a to na osmém místě. Vránová skončila devátá v disciplíně 800 m volný způsob.

„Na letošním zimním mistrovství republiky jsme získali jeden titul, čtyři stříbrné a tři bronzové medaile, což je výborný výsledek. Tento úspěch jsme doplnili dalšími čtyřmi umístěními ve finálové osmičce. Navíc se dvojice Gabriela Vránová a Blanka Lelková na základě zaplavených časů kvalifikovala na zimní republikový šampionát dospělých, který proběhne na konci roku v Plzni. Zde už mají jistou účast Eliška Zelená, Bára Kuchařová a Šárka Vosecká," podotkl Miloslav Lhotka.