Finále se hrálo v Praze v nádherné sportovní hale Hamr v Bráníku za účasti jedenácti vítězů všech okresních kol ve Středočeském kraji.

V pětičlenné základní skupině si chlapci z pětky dali za cíl být do třetího místa a postoupit do dalších bojů. Úvodní utkání zvládli skvěle, porazili ZŠ Beroun 2:1.

Na favorita skupiny Mladou Boleslav narazili hned ve druhém duelu. Po vyrovnaném utkání se s těžkým soupeřem rozešli nerozhodně 2:2. Ze dvou zbývajících zápasů jim stačila jedna výhra k tomu, aby postoupili dál.

Chlapci z Kolína však neponechali nic náhodě a vyhráli obě zbývající utkání. ZŠ Rudná porazili 3:2 a ZŠ Březnice 2:1. Postoupili tak z druhého místa do čtvrtfinále.

Tam se utkali se ZŠ Rakovník. Hned v úvodu prohrávali 0:1, ale dramatický zápas otočili a vyhráli 2:1.

V semifinále je čekal favorit celého turnaje – florbalová škola z Kladna. Kolíňáci v utkání dvakrát prohrávali, ale ani jednou nesložili zbraně. Pokaždé srovnali skóre a vítězným gólem na 3:2 postoupili do finále.

Ve finále se utkali s další florbalovou školou ZŠ Benešov. V tomto duelu naopak dvakrát vedli, nicméně soupeř dokázal pokaždé srovnat skóre. Vítěznou branku, která rozhodla o prvenství houževnatých kluků z Kolína, symbolicky vstřelil nejlepší hráč a střelec Samuel Dotter, který z dálky prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Tímto vítězstvím chlapci z 5. ZŠ Kolín Mnichovická dosáhli historického úspěchu, kdy se ve své kategorii stali přeborníky Středočeského kraje.

V únoru budou reprezentovat svou školu, okres Kolín a Středočeský kraj v kvalifikaci na republikové finále, která se odehraje v Plzni.

Hodně štěstí!

Vladimír Zeman