Nymburk – Kolín 90:57

Hosté se v utkání drželi pouhých osm minut. Domácí ještě v první čtvrtině soupeři odskočili na bezpečný rozdíl a v poločase už bylo hotovo.

„Ze začátku to bylo z naší strany trochu nekoncentrované, ale pak jsme zapnuli naplno a dostali jsme se do vedení asi o třicet bodů a to jsme kontrolovali celý zápas," řekl po utkání nymburský hráč Matěj Svoboda.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Kolín (90:57)Zdroj: Foto: Tomáš LašZ basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Kolín (90:57). Autor: Tomáš Laš

Netrvalo dlouho, aby domácí jasně ukázali, kdo bude na hřišti pánem. „Hráli jsme naši hru, dobře jsme bránili a Kolín jsme nenechali hrát to, na co je zvyklý. Hráli jsme v rychlém tempu a to rozhodlo," uvedl Svoboda.

„Jsme natolik zkušení, abychom si svoje vysoké vedení pohlídali," dodal nymburský basketbalista.

„Kolín má dobré hráče, ale měl dva zraněné a v průběhu zápasu se mu zranil další. Mají dobré střelce a celkově mají dobrý tým," dodal Matěj Svoboda.

Kolín už dopředu věděl, že to bude mít v Nymburce hodně těžké. „Vždycky se těšíme, když můžeme změřit síly s těmi nejlepšími a zjistit, jak jsme na tom doopravdy výkonnostně. Nymburk je o nějaký level jinde, je to evropský mančaft," řekl po utkání kolínský pivot Ladislav Horák.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Kolín (90:57)Zdroj: Foto: Tomáš LašZ basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Kolín (90:57). Autor: Tomáš Laš

„V prvním poločase jsme dostali přes držku, když to řeknu úplně chlapsky, druhou půli jsme se s tím nějak popasovali. Přitlačili jsme na agresivitě a nakonec ten výsledek nebyl tak katastrofický, jak se jednu chvíli zdálo," popisoval utkání Horák.

Basketbalisté Nymburka svého soka převyšovali od první čtvrtiny. „Nymburk má strašně vyrovnaný kádr, není žádný rozdíl mezi lavičkou a základní pětkou, a tomu je těžké konkurovat. Hrají hodně rychle dopředu, řekl bych že o jeden rychlostní stupeň než ostatní týmy," chválil soupeře kolínský obr.

Jeho tým vzdoroval zhruba osm minut, pak už bylo utkání zcela jasné. „Měli jsme tam zbytečné ztráty a pár pokažených brejků, ze kterých pramenily snadné body soupeře. Pak už nám odskočili a výsledek kontrolovali," řekl Horák.

Druhé utkání v nadstavbové části odehraje Kolín již v úterý. Doma od 17.45 hodin hostí druhé Pardubice.

Body: Allen 15, Holt 14, Sant-Roos 13, Hruban 12, Kříž 11, Benda 10, Simpson 6, Peterka 5, Lawrence 2, Welsch 2 – Kerr 14, Machač 9, Bakić 6, Horák 6, Dixon 5, Harčár 5, Vocetka 5, Číž 4, Hunt 3. Rozhodčí: Dolinek, Kec, Jeřáb. Střelba 2 body: 39/22:47/18. Trojky: 22/10:22/4. TH: 20/16:10/9. Doskoky: 39:37. Chyby: 17:18. Diváků: 630. Čtvrtiny: 24:15, 26:12, 19:15, 21:15.