„Gratuluji domácím. Vítězství si zasloužili. Byli daleko agresivnější. Hru postupem času zpřesňovali. Dostávali nás pod velký tlak," uvedl trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

„Děkuji za gratulaci. My jsme dneska vyhráli díky dobré obraně, protože Prostějov je výborný tým s výbornými jednotlivci, kteří jsou schopni dát koš jakýmkoliv způsobem z jakékoliv pozice. Snažili jsme se to nějakým způsobem ubránit. Dařilo se nám to a vycházeli jsme z toho do dobrého útoku, nebo i do rychlého protiútoku. Dali jsme několik jednoduchých košů," řekl po utkání trenér Kolína Predrag Benáček.

Kolín držel s favoritem od začátku krok. Ten si sice držel pořád menší odstup, ale nebyl výrazný. Ve druhé čtvrtině byl desetibodový, pořád to ale bylo hratelné. Domácí hráči cítili, že by mohli konečně nad Prostějovem vyhrát a do přestávky snížili na rozdíl sedmi bodů. Rozhodla třetí čtvrtina. V této části Kolín doslova řádil. Šňůrou  devíti bodů otočil nepříznivý vývoj na svoji stranu. Po třiceti minutách vedl o šest bodů.

To, co ale přišlo potom, to hala Spojů dlouho neviděla. Ze strany Kolína to byl doslova koncert. A výsledek? Třetí výhra v řadě a první skalp Prostějova v této sezoně.

„Ve druhé půli jsme byli nedůrazní a nekoncentrovaní. Vypadávaly nám balóny. Už jsme se z toho nedokázali vyhrabat. Velký problém nastal ve třetí části, kdy jsme dostali čtyři trojky. Rozehrál se Ličartovský a Láďa Horák, který měl důležité doskoky i střely. Tam jsme to pod košem asi prohráli. Když jsme měli fauly a byli jsme menší, prohrávali jsme souboje a důležité balóny v obraně i v útoku. V poslední části jsme se to snažili zkorigovat menší sestavou a vabank střelbou za tři body. To se nám částečně dařilo, ale na rozjetý Kolín tady doma už to nestačilo," podotkl Zbyněk Choleva.

„Druhý poločas byl z naší strany vynikající. Hráli jsme velmi dobře. Kluci bojovali. Vypadalo to, že chceme víc vyhrát než Prostějov. Posledních sedm osm utkání s Prostějovem jsme prohráli o více než 20 bodů. Třeba čekali, že to bude dneska stejné. Pro nás to dobře dopadlo. Z vítězství mám velkou radost," konstatoval Predrag Benáček.

„Děkuji divákům, že přišli i po minulém zápase s Jindřichovým Hradcem. Jejich podpora nám dnes moc pomohla," dodal.

Body: Horák 18, Ličartovský 18, Field 17, Zuzák 12, Mitchell 10, Lewis 7, Machač 4 –   Nečas 16, Bratčenkov 11, Slezák 11, Marko 10, Švrdlík 10, Prášil 9, Pandula 4, Bohačík 2, Kratochvíl 2. Rozhodčí: Hruša, Kučerová, Karásek. Střelba za 2 body: 39/20:38/21. Trojky: 24/8:27/10. TH: 25/22:4/3. Doskoky: 35:34. Chyby: 14:26. Diváci: 500. Průběh: 17:19, 35:42, 62:56. Nejlepší hráč: Horák Ladislav (Kolín).