Lysá nad Labem – Kolín  0:3
Proti papírově slabšímu soupeři neměl mít Kolín problém. A také neměl. Přehrával soupeře v útoku na síti i obranou na bloku. Celkem hladké vítězství získal už po necelé hodině hry.

Sestava: L. Blažek, Matlas, Šotola, Tomíšek, V. Blažek, A. Blažek, Havel (libero). Sety: – 14, – 23,– 12.

Lysá nad Labem – Kolín  0:3
Podobný průběh, byť tentokrát bylo utkání o něco vyrovnanější a Lysá dokonce kvůli nekoncentrovanosti hostů sahala po zisku setu. V závěru třetí sady vedla o pět bodů, Kolín ale dokázal náskok stáhnout, a pak i otočit skóre.

Sestava: L. Blažek, Matlas, Šotola, Tomíšek, Gojný, A. Blažek, Havel (libero). Sety: – 23,– 18,– 24.

Kolín – Přerov nad Labem 3:0
Ani proti Přerovu neměl Kolín připustit ztrátu bodů. V předehrávaném dvojutkání také nic nenaznačovalo, že by měl soupeř, který loni nevyhrál ani jeden zápas, v Kolíně bodovat. Kromě malého dramatu ve druhém setu, kdy domácím odešla přihrávka podání a umožnili Přerovu odskočit, si Kolín v klidě došel pro tři body.

Sestava: L. Blažek, Matlas, Nutil, A. Blažek, Tomíšek, V. Blažek. Sety: 10, 27, 17.

Kolín – Přerov nad Labem 3:0
Do odvety Kolín nasadil obměněnou sestavu, která zvládla zápas stejně dobře. Kolín dostával soupeře pod tlak podáním, přerovští hráči se navíc nedokázali prosazovat proti srovnaným domácím blokům.

Sestava: L. Blažek, Šotola, Havlíček, Tomíšek, Gojný, V. Blažek (libero). Sety: 13, 22, 24.

Kolín – Brandýs nad Labem 3:1
Brandýs, třetí tým tabulky, je překvapením soutěže, ale první utkání tak nevypadalo. Po jasné výhře v prvním setu sice Kolín v tom druhém zaváhal, pak ale soupeře pestrou hrou v útoku a minimem vlastních chyb v dalších dvou sadách smetl.

Sestava: L. Blažek, Matlas, Nutil, Tomíšek, V. Blažek, Havel (libero). Sety: 8, – 23, 13, 13.

Kolín – Brandýs nad Labem 2:3
Tentokrát se zamíchání sestavou nevyplatilo. Kolín se nemohl dostat do tempa, špatně útočil a trápil se na přihrávce podání. Po dvou prohraných setech se tak sestava znovu měnila a zafungovalo to. Kolín vyrovnal a zajistil si tak minimálně bod. Myslel i na vítězství, ale ve vyrovnaném tie – breaku soupeř po kolínských chybách odskočil a výhru si pohlídal.

„Rozhodly první dva sety, kdy jsem nehráli dobře. Nedokázali jsme Brandýs zatlačit tak jako v prvním utkání," řekl domácí blokař Petr Šotola.

Kolín nyní bude průběžné vedení v tabulce bránit ve Vlašimi. Ubrání ho?

Sestava: L. Blažek, Šotola (Nutil), Nutil, Adámek, Gojný (Tomíšek), A. Blažek, Havel (libero). Sety: – 19, – 21, 16, 22, – 11.

(Bořek Volejník)