„Už poněkolikáté se nám stalo, že jsme prohráli zápas po stejném průběhu," posteskl si trenér Kolína Predrag Benáček.

„Kdykoliv začne soupeř stahovat náš náskok, moji hráči se vzdávají. Musím říct, že působím v basketbalu čtyřicet let, ale tohle neznám a nepamatuji se, že by se mi někdy něco podobného stalo. To už je na práci jiného odborníka, zřejmě nějakého psychologa," dodal Benáček.

„Zápas vývojem trošku připomínal spíš ženský basketbal. Ale je vidět, že i v mužském se dá otočit z minus 24, vrátit se do hry a ještě zápas vyhrát," konstatoval trenér Opavy Petr Czudek.

Kolín sice v úvodu prohrával o šest bodů, pak se však rozehrál a výsledkem toho bylo vedení po první čtvrtině o deset. V průběhu druhé dokonce vedl o čtyřiadvacet bodů. Opava se trápila a téměř šest minut nedala koš.

Jenomže co se jí nedařilo v první části, to si vynahradila po změně stran. Vše odstartoval Dokoupil, který trefil tři trojky v řadě. K němu se přidal Klečka, který se ze stejné vzdálenosti trefil dvakrát, pozadu nezůstali ani Cvek a Šiřina. Hráči Opavy ukázali, že jsou právem nejlepšími střelci za tři body v celé soutěži. Ve třetí čtvrtině nastříleli sedm trojek! Ve 39. minutě to bylo najednou 50:52.

A začala přetahovaná. Kolín se sice na začátku čtvrté čtvrtiny dostal opět do vedení, kdy vedl o pět bodů, to však bylo naposledy. Pak mu odešla střelba, především trestných hodů a Opava tak dokonala úžasný obrat. Ve dvanáctém kole Kooperativa NBL vyhrála v Kolíně 76:72.

„Opava vyhrála zaslouženě, hlavně díky výkonu ve druhém poločasu. Její hráči ukázali charakter," podotkl Predrag Benáček.

„Na začátku druhého poločasu dala snad pět trojek v řadě. My se jenom koukali a byli v roli diváků. Po příchodu ze šatny jsme hráli úplně jinou obranu. Všechno bylo z naší strany jinak," dodal Benáček.

„Měli jsme velice špatnou první patnáctiminutovku, kde soupeř hrál uvolněně. My mu k tomu dopomohli laxní obranou, ani jsme si nepomohli fauly. Jenom jsme koukali. Připadalo mi, že hráči zůstali ještě na obědě U Raušů," konstatoval Petr Czudek.

„Měli jsme ale výborný vstup do druhé půlky a díky šňůře devatenácti bodů v řadě jsme využili naši slinou stránku, a to trojky. Tím jsme se vrátili do hry. Stáhli jsme docela rychle náskok sedmnácti bodů. Soupeř trochu znervózněl a my jsme toho využili," potěšilo Czudka.

„Jsem rád, že jsme zvládli koncovku, protože spoustu zápasů jsme odehráli docela dobře, jenomže pak jsme udělali triviální chyby a přišli o zápas. Tady jsme ji zvládli. Klukům patří poděkování," uzavřel opavský trenér.

Body: Ličartovský 19, Hammond 14, Horák 14, Chán 10, Davis 6, Faifr 6, Machač 3 – Dokoupil 20, Cvek 18, Klečka 12, Šiřina 9, Gniadek 8, Kramný 4, Vlček 4, Kvapil 1. Rozhodčí: Lukeš, Znamínko, Kec. Střelba za 2 body: 31/19:33/16. Trojky: 23/7:29/12. TH: 17/13:13/8. Doskoky: 29:26. Chyby: 20:22. Diváci: 580. Čtvrtiny: 24:14, 18:11, 13:24, 17:24. Nejlepší hráč: Dokoupil Petr (Opava).