Nejúspěšnějším střelcem se stal Matěj Zmátlo, který nástřelem 409,4 získal titul republikového šampióna mezi mladšími dorostenci. Zároveň vybojoval titul s družstvem Středočeského kraje. „Je až s podivem, jak se během jednoho týdne sžil s novou puškou a novým oblečením. Byl to sice velký risk měnit výbavu, ale vyplatil se," uznal předseda klubu SSK DDM Kolín Jiří Mejda.

Místostarosta Kolína Michael Kašpar a městský architekt David Mateásko se ve středu odpoledne setkali s obyvateli Kolína v Komenského parku.
Místostarosta a architekt diskutovali s Kolíňáky o Komenského parku

Další titul do kolínské sbírky přidala ve stejné kategorii Barbora Neumanová. Ta si zlatou medaili vystřílela výkonem 406,3. Stříbro pak přidala jako členka družstva Středočeského kraje.

Pro tuto závodníci to byl zřejmě poslední titul k kariéře. Se střelbou se chystá skončit. „Říká se, že v nejlepším je třeba přestat. Ale věřím, že si Barča svůj konec ještě rozmyslí," uvedl Jiří Mejda.

Mezi jednotlivci sice medaili nezískala, když za výkon 398,2 skončila devátá, ale náladu si Kateřina Skalová napravila v soutěži družstev. Tam jako členka Středočeského výběru obsadila v kategorii staršího dorostu třetí příčku.

Miloš Zeman na Pražském hradě ohlásil svou kandidaturu na prezidenta.
Zeman při návštěvě středních Čech oznámí termín voleb

Kolín měl v Plzni další závodníky, ti ale už tak úspěšní nebyli. V kategorii mladšího dorostu zaznamenal velmi slušný výsledek na své první velké republice Lukáš Novotný, který za 390,3 bral dvanácté místo. Lukáš Nykl (384,4) skončil dvacátý a a Jiří Mejda (366,0) šestatřicátý. V kategorii družstev skončila tato trojice na nepopulárním, ale krásném čtvrtém místě.

V kategorii staršího dorostu reprezentoval Kolín Tomáš Dvořák, který nástřelem 352,6 bodů bral sedmnácté místo a s družstvem Středočeského kraje skončil těsně pod stupni vítězů.

Mezi muži střílel Tomáš Záliger. Výkon 595,3 mu stačil na umístění v polovině startovního pole. S družstvem Středočeského kraje obsadil sedmé místo. „Všem mistrům a medailistům gratulujeme. Nyní se všichni budou připravovat na sezonu malorážkovou. Snad bude na konci tak úspěšná, jako byla končící sezona vzduchovková," přeje se předseda Jiří Mejda. 

Jan Nesvadba.
Tomáš Dudek v Chorvatsku prodloužil pódiovou sérii