Obhajoba loňského prvenství
Soutěžilo se v jednotlivcích, smíšených dvojicích a týmech rozdělených podle věku, pohlaví a technického stupně. Celkem 4 držitelé mistrovských stupňů – danů či poomů z kolínského Taehanu se zúčastnili Mistrovství ČR – Czech Open a 17 soutěžících z Taehanu s barevnými pásky – držitelé technických stupňů – kupů závodili na turnaji „Májový pohár."

,,Z loňského ročníku turnaje si náš klub jako celkový vítěz odvezl putovní pohár, tak i letos závod probíhal 
v očekávání, zda se Taehanu podaří loňské vítězství obhájit. Vzhledem ke stále vzrůstajícímu množství i kvalitě závodníků z celé ČR panovaly obavy, zda jsou naši závodníci na konkurenci skutečně dobře připraveni," popsala prvotní obavy trenérka Tereza Lee Neumann.

Hned v úvodu se ale začalo ukazovat, že kolínští závodníci jsou velice zkušení a s konkurencí si hravě poradí.

25 medailí pro Kolín
Nejprve se podařilo dětem získat medaile v soutěži dvojic a trojic, a poté začaly medailové žně i v nejdůležitější kategorii, a to v jednotlivcích. Za celý den nasbírali kolínští šampióni celkem 12 zlatých medailí, 6 stříbrných a 2 bronzové medaile, což společně se 4 zlatými a 1 bronzovou za soutěž párů a týmů znamenalo pro TAEHAN zisk nejvyššího počtu turnajových bodů a tím i pohár pro vítěze Mistrovství ČR a Májového poháru.

Vítězství v obou turnajích znamenalo, že si Taehan do Kolína opět odvezl putovní pohár, který bude po celý rok všem cvičícím připomínat jejich píli, úsilí a následný úspěch.

S výkony svých svěřenců byl neobvykle spokojen 
i hlavní trenér klubu TAEHAN – mistr Lee Youn Jae. „Většina závodníků vzala jeho rady k srdci, takže následovalo viditelné zlepšení při provádění jednotlivých technik poomsae, což kladně hodnotili i rozhodčí a Taehan tak mohl opět slavit úspěch," zdůraznil mistr.