Výbornou šňůru výsledků odstartovali Kolíňáci na turnaji Polabské ligy v Chlumci nad Cidlinou. Svoji dobrou formu si přivezli i na Český pohár v Jablonci, kde zazářila především Michaela Duchanová, která se mohla radovat ze zlata.

Vzhledem k vysokému počtu kategorií byl krajský přebor rozdělen na dvě části. První část se konala v Kolíně, kde domácí judisté vybojovali celkem šest zlatých a jednu stříbrnou medaili v kategorii jednotlivců.

Domácí celek poté sestavil družstvo starších žáků doplněné o závodníky z Čáslavi a Kralup nad Vltavou a získal první místo.

V kategorii mužů kolínští judisté porazili družstvo z Berouna v poměru 5:2, bohužel v druhém utkání podlehlo družstvu z Kralup nad Vltavou  
v poměru 3:4. Jediný bod tak rozhodl o tom, že kolínský celek skončil na druhém místě.

Pavel Škarvada zopakoval nevídaný kousek svého otce

Po těchto závodech odjeli kolínští judisté do Benešova, aby zde doplnili sbírku medailí z další části krajského přeboru. Vyrovnaná forma se potvrdila i zde a převážná část Kolíňáků bojovala o medaile. „Je třeba vyzdvihnout výkon Pavla Škarvady, který absolvoval doslova maratón zápasů v obou částech závodů. Během dne odepral osm zápasů. Svým sebevědomým výkonem získal titul přeborníka v kategorii dorostenců, juniorů a i mužů a zopakoval tak nevídaný kousek svého otce před 30 lety, který také zvítězil jako dorostenec v kategorii mužů," uvedl trenér Břetislav Olexa.

„Další pozitivní informací je, že se naše  generace mláďat a mladších žáků v silně obsazených váhových kategoriích umí probojovat až na stupně vítězů. Věříme, že se postupně dokážou prosadit i na celorepublikových turnajích Českého poháru," dodal Břetislav Olexa.

Výsledky

Mláďata U11, 3. místo: Pavel Musil (-34 kg)
Mladší žáci U13, 1. místo: Pavel Papcun (-46 kg), 2. místo: Nikola Roušavý (-46 kg)
Starší žáci U15, 1. místo: Tomáš Marek (-38 kg), Richard Pásler (-46 kg), 2. místo: Jan Vonšovský (-50 kg)
Dorostenci a dorostenky, 1. místo: Aneta Holečková (-57 kg), Lenka Slunečková (-70 kg), Michaela Duchanová (+70 kg), Pavel Škarvada (-73 kg), Vojta Dzik (-90 kg), 2. místo: Richard Pásler (-50 kg)
Junioři, 1. místo: Pavel Škarvada (-73 kg)
Muži, 1. místo: Pavel Škarvada (-73 kg), Břetislav Olexa (-100 kg), Miloslav Škarvada (+100 kg)
Družstva, 1. místo: starší žáci a dorostenek, 2. místo: muži