„Tohle jsem nečekala,“ řekla v cíli šťastná vítězka. „Mistrovský dres je pro mě samozřejmě motivací do další práce. Po světovém poháru v Lenzerheide, kde jsem dojela čtyřiadvacátá, jsem byl z umístění zklamaná. Je vidět, že svět je jinde, ale tento výsledek mi doufám zase psychicky pomůže,“ dodala závodnice z Kolína.

Mistrovství republiky na silnici bylo pro kolínské barvy úspěšné.
Bikeři vyměnili horská kola za silniční a získali další medaile

Start se ji přitom nepodařil. Zrychlovala až ve druhé polovině závodu. Ve čtvrtém kole dokonce zajela nejrychlejší čas. Postupně se propracovávala dopředu, nakonec z toho bylo konečné třetí místo mezi ženami a titul juniorské mistryně.

„Po startu jsem se naštěstí příliš nepropadla, byla jsem v kontaktu, ale to tempo bylo moc rychlé, tak jsem si musela vystoupit a jet svoje. V druhém kole to byl trochu boj, od půlky to bylo zase fajn a začala jsem stahovat ztrátu. No a vyšlo to až na třetí místo,“ podotkla závodnice hájící barvy stáje Sram Mitas Trek.

Příliš odpočinku si Jana Czeczinkarová neužije. O víkendu bude hájit české barvy na mistrovství Evropy v Itálii.

Výsledky MČR, ženy Elite:
1. Kateřina Nash (Clif Pro) 1:19:45, 2. Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) +0:22, 3. Karla Štěpánová (N1 Team) +2:34.

Ženy U23:

1. Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) +1:51, 2. Adéla Šafářová (Nutrend Specialized) +3:58, 3. Barbora Průdková (Superior MTB) +8:10.

Štěpán Hampl: Dostat se pod deset vteřin je mým snem