Kadaň – SKP Kolín 9:4

Kolín se v poslední době trápí. Dokonce se po sérii porážek propadl do sestupového pásma. Na druhou Kadaň si ale mohl věřit, vždyť ji v prvním vzájemném měření sil doma dokázal porazit.

„K zápasu jsme odjeli s cílem neudělat ostudu a v podstatě ho jen odehrát, neboť jsme se museli obejít bez řady hráčů," uvedl trenér Michal Škopek.

Přání však je jedna věc, realita druhá. Kolín během chvíle dostal pořádně za vyučenou a vypadalo to na ručník.

„V krásné nové hale před asi osmdesáti diváky to s námi od úvodních minut vypadalo na totální debakl. Domácí vědomi si své síly nastoupili od prvních minut ve hře power-play, tedy bez brankáře s početní přesilou v poli. Vlastně z první a druhé střely jsme inkasovali, a to když si nás domácí hráči ve velké hale pěkně roztáhli a po rychlých a přesných kombinací nám nedali šanci. Když jsme v 11. minutě prohrávali 0:6, bál jsem se, že to bude skutečně katastrofa. Možná domácí polevili, nevím, možná jim v závěru docházeli síly, ale každopádně my jsme změnili herní styl, soupeře napadali vysoko už při rozehře a to se nakonec ukázalo jako správné řešení. Na obrat ve výsledek to nestačilo, ale za druhý poločas, kdy jsme mimo jiné nastřelili tři tyče, dvě břevna a ve dvou případech šli tři na jednoho, se určitě nemusíme stydět. Škoda, že jsme neměli více štěstí, zkušenosti a klidu při zakončení," posteskl si Škopek.

Tři kola před koncem patří Kolínu předposlední místo.

„Bohužel naši soupeři v boji o záchranu opět vyhráli, takže máme pouze již teoretickou šanci na udržení se v divizi. A to ještě v případě, že všechny zápasy vyhrajeme a soupeři musí klopýtnout," dodal.

Jestli ještě Kolín vykřeše jiskřičku naděje, se ukáže již dnes. A los je příznivý. V hale Stap bar hostí od 18.30 hodin poslední tým tabulky Inter Interma Liberec.

Branky: Seifert 2, Škopek, Navrátil. Poločas: 6:2.
Sestava: Jeřábek – Škopek, Navrátil, Funda, Kovařík, Macháček.

V Poháru postupují

S obměněnou sestavou, která se spíš skládala z hráčů B mužstva, odjel Kolín do Slaného, kde nastoupil v rámci druhého kola Poháru FAČR proti týmu MCE Slaný. Nakonec se po dlouhé době mohl radovat z vítězství.

MCE Slaný – SKP Kolín 2:6

„V sobotním zápase jsme v kombinované sestavě sehráli duel s účastníkem krajského přeboru, kterému patří v této soutěži čtvrtá příčka," poznamenal trenér Michal Škopek.

„Od úvodních minut jsme měli trochu více za hry a soupeře do větších šancí v podstatě nepouštěli. Hráli jsme zodpovědně dozadu. Na druhou stranu nás ale ani domácí svou aktivitou nepouštěli do kombinací, a tak poločasový výsledek byl velmi těsný. Od prvních minut druhého poločasu domácí přistoupili ke hře bez brankáře a přitiskli nás do našeho brankoviště. Nám se sice podařilo zvýšit na 3:1, ale domácí rychle odpověděli na 3:2 a stále nás přehrávali a bylo otázkou času, kdy se jim podaří vyrovnat. Pluhař v brance nás musel dvěma výbornými zákroky podržet, ale pak se zápas naštěstí zlomil, to když jsem vybojoval míč a přízemním šourákem přes celé hřiště dal do prázdné branky na 4:2. Domácí pak úplně odpadli a dalšími góly Fundy a Slezáka již na odpor neměli. Po dlouhé době jsme zvítězili a ve čtvrtfinále tohoto poháru nás bude čekat vítěz utkání Knockout Příbram – Arsenal Benešov," dodal Škopek.

Branky: Slezák 3, Funda, Rejthárek, Škopek. Poločas: 1:2.
Sestava: Pluhař – Škopek, Pangrác, Kloboučník – Slezák, Rejthárek, Funda, Kovařík.