Kolín – Třemošnice 11:7

První utkání Kolína přineslo velice ofenzivní florbal. V první třetině se do vedení dvakrát dostali hráči Třemošnice, ale Kolín vždy dokázal odpovědět a srovnat.

Obrázek hry se nezměnil ani ve třetině druhé. Na znovu vedoucí branku Třemošnice Kolín rychle zareagoval a do třetí části hry se šlo za nerozhodného stavu 3:3.

Začátek třetí třetiny vyšel lépe soupeři, který se dostal v rozmezí necelé minuty do dvoubrankového vedení (3:5). Vzápětí ovšem přišla branková smršť Kolína, který v rozmezí tří minut pěti brankami strhl vedení na svou stranu (8:5).

Brankostroj ovšem nekončil, protože za další minutu se podařilo hráčům Třemošnice dvěma přesně zakončenými protiútoky snížit na 8:7. V závěru zápasu dávali branky už jen Kolínští, kteří po dalších akcích uzavřeli skóre zápasu na konečných 11:7.

Branky: Smejkal 6, T. Horák 2, Chyba, Cícha, Hrma. Třetiny: 2:2, 1:1, 8:4.

Hořovice – Kolín 7:11

Do utkání vstoupil Kolín oproti prvnímu utkání aktivněji a dostal se do pohodlného vedení 3:0.

Hořovice se poprvé prosadily při přesilové hře, ale na jejich branku dokázal Kolín dvakrát zareagovat – 4:1. Chvíli po čtvrté brance Kolína ovšem Hořovice snížily na 4:2. Z jejich strany to nebylo vše a přišla další korekce výsledku (4:3). Třetinu uzavřel brankově Kolín a na přestávku se šlo se skórem 5:3.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe Hořovicím, jejichž hráči se brankově znovu přiblížili. Kolínská reakce přišla vzápětí.  A aby nebylo gólů málo, tak hráči Hořovic opět snižovali na 6:5.

Zápletku zápasu hráči Kolína nepřipustili a dvěma přesnými střelami odskočili do vedení 8:5. Přestřelka pokračovala až do konce zápasu, ale Kolín si už pohlídal pohodlný náskok a zvítězil 11:7.

Branky: T. Horák 3, Chyba 2, Psota, D. Horák, Hrma, Valášek, Cícha, Smejkal. Třetiny: 3:5, 2:4, 1:2.

První den? Labutí píseň

První den tak Kolín zakončil dvěma výhrami se skórem 22:14, což bylo slušným vkladem pro druhý pohárový den. „Nutno ovšem dodat, že lepší soupeří měli teprve přijít," řekl hrající předseda kolínského klubu Petr Cícha.

Benešov – Kolín 7:4

Toto utkání se Kolínu vůbec nepovedlo. V první části se Benešov dostal do vedení a ačkoliv Kolín dokázal vyrovnat, šlo se po další brance soupeře na přestávku za stavu 2:1.

Ve druhé části Kolín zkoušel výsledek otočit, ale jedinou branku této třetiny vsítil Benešov.

Závěrečná třetina přinesla několik branek na obou stranách, bohužel pro Kolín byl scénář vývoje na hřišti jasně dán. Vždy, když Kolín vstřelil brankou, kterou by se soupeři přiblížil, přišla hrubá chyba v obranné fázi a Benešov si své vedení pohodlně udržoval. Konečný účet zápasu byl tedy 7:4 pro Benešov.

Branky: Hrma 2, Valášek, T. Horák. Třetiny: 2:1, 1:0, 4:3.

Kolín – České Budějovice 5:6

Kolín proti druholigovému soupeři vsadil na zodpovědnou defenzivu s rychlými přechody do útoku. V první třetině slavil s touto taktikou úspěch, ačkoliv se domácí Budějovice dostaly do vedení 1:0.

Kolín dokázal dvakrát odpovědět a do pauzy šel s jednobrankovým náskokem 2:1.

Ve druhé třetině Kolín stále kvalitně bránil, ale velké množství šancí České Budějovice dokázaly využít k vyrovnání na 2:2.

Kolín se znovu dostal do vedení 3:2, ale v závěru třetiny prošla střela z poloviny hřiště až do branky Kolína a bylo opět srovnáno.
Třetí třetinu začaly lépe Budějovice, které přesnou střelou po rychlé rozehrávce šly do vedení 4:3. Kolín sice vyrovnal  a dál díky pozorné obraně držel důležitou remízu. Necelé tři minuty před koncem zápasu ovšem Budějovice znovu vedly, tečovaná střela z levého rohu zapadla přesně do branky Kolína.

Kolín se ovšem nevzdal a dokázal rychle vyrovnat na 5:5. V posledních dvou minutách dostal Kolín výhodu přesilové hry a chytře držel míček na polovině soupeře. Bohužel přišel útočný faul na brankovišti, Kolín o balonek přišel a na následný rychlý protiútok nestihla obrana ani brankář reagovat – 5:6. To byl také konečný výsledek.

Branky: Chyba 2, Cícha 2, Smejkal. Třetiny: 2:1, 1:2, 2:3.
Sestava: Cimpl, Skála – Hrma, D. Horák, Psota – Chyba, Cícha, T. Horák, Smejkal, Valášek.

Kolín postoupil z třetího místa

Kolín zakončil svou pouť v prvním kole Poháru České pojišťovny na 3. místě, se 6 body a skóre 31:27 a do druhého kola postoupil ze třetího místa. Tam narazí na druholigový tým ASK Lovosice – LFP.

(Marek Cimpl)