V závěrečných čtyřech zápasech tak bojoval o udržení 
v soutěži. Po minulé prohře 
s lídrem soutěže Black Angels a výhře s posledním týmem Poison, mu o posledním ligovém kole byly soupeřem týmy SK Florbal Benešov a Emco Cholerics.

Kolín – Benešov 5:2

Kolín pro jistotu záchrany potřeboval bodovat, ale podle pohledu na tabulku měl být favoritem tým z Benešova.

První třetina nabídla brankové příležitosti na obou stranách, ačkoliv více ze hry měli hráči Benešova. Ale nedokázali se prosadit přes dobře pracující obranu Kolína.
První změna skóre přišla 
v 9. minutě a do vedení šel Kolín, když se trefil Kubka. Ani ve druhé části to nevypadalo na gólové hody. Vše se změnilo po sedmi minutách hry, kdy podruhé skóroval Kubka. Vedení Pitbullů ovšem nemělo dlouhého trvání, během dvou minut se prosadili dvakrát hráči Benešova a bylo srovnáno. „Oběma brankám předcházelo zaváhání v obranné fázi," podotkl předseda kolínského klubu Petr Cícha.

Benešov byl na koni, ale Kolín dokázal reagovat a znovu strhnout vedení na svou stranu. To se prosadil Kukal. Třetí třetina slibovala kvalitní florbal a skutečně tomu tak bylo. Benešov se pokoušel 
o vyrovnání, ale obrana Pitbullů v čele s dobře chytajícím brankářem byla proti. Na přelomu třetí a čtvrté minuty naopak vyšly Kolínu dva rychlé brejky a po druhé brance Kukala a Smejkala vedli Pitbullové 5:2. Ve zbytku zápasu měly příležitosti oba týmy, ale branka již nepadla. Kolín porazil Benešov 5:2 a zajistil si důležité body.

Branky: Kubka 2, Kukal 2, Smejkal. Třetiny: 1:0, 2:2, 2:0.

Cholerics – Kolín 3:6

Kolín toužil oplatit soupeři předchozí porážku a už od úvodu potvrzoval dobrou formu. Kolínští hráči šli do rychlého vedení, když se po důrazu před brankou prosadili Smejkal a o chvíli později i Kukal.

Kolín byl lepší, ale další branku nedokázal vsítit, a tak se začali prosazovat i hráči Cholerics. Dokázali si vytvořit tlak, obrana Pitbullů ale ještě odvrátila několik nebezpečných akcí, nakonec ovšem brance zabránit nedokázala. Po rozehrávce z rohu šel balonek před bránu, tam ho přizvedl bránící hráč, míček přeletěl branku a osamocený Březina na zadní tyči lehce skóroval. Do konce třetiny ovšem Kolín dokázal odpovědět Kukalem.

Druhá třetina nabídla šance na obou stranách, ale góly chyběly. Brankáři obou týmů byli bezchybní. Třetí třetina začala lépe pro tým Cholerics, jehož hráč byl při průniku středem nedovoleně zastaven a následovalo trestné střílení. Pospíšil snížil na rozdíl jednoho gólu. Kolín reagoval obratem a prosadil se Kubka. Pitbullové však nedokázali přidat rychle další branku, aby utkání rozhodli a naopak dali soupeři šanci se dotáhnout. Po nepřehledné rozehrávce nabídli kolínští hráči šanci soupeři, který s ní nepohrdl. Prudkou střelou do šibenice se podruhé v zápase prosadil Pospíšil.

Závěr zápasu ovšem patřil Pitbullům. Skórovali Chyba a podruhé Smejkal, který tak stanovil konečný výsledek na 3:6. Kolín zvítězil a zajistil si příslušnost v PH+SČ lize můžu i pro příští ročník. 
V celkovém hodnocení mu patřilo šesté místo.

„Skončili jsme v sezoně na šestém místě. Naše ambice byly rozhodně vyšší, vzhledem k papírové kvalitě týmu. Bohužel zbytečné prohry se slabšími soupeři nás obraly 
o lepší umístění. Vždyť pouhé tři body, to znamená jedno vítězství, nás dělilo od třetí příčky. Nutno však dodat, že i opačný pól soutěže se na čas velice blízko přiblížil. Podobných dramat se musíme v další sezoně rozhodně vyvarovat," zhodnotil právě skončenou sezonu Petr Cícha.

Branky: Kukal 2, Smejkal 2, Chyba, Kubka. Třetiny: 1:3, 0:0, 2:3.
Sestava: Cimpl – Psota, Vrána, Hlavatý, Kubka, Kukal, Cícha, Chyba, Horák, Smejkal.

(Marek Cimpl)