„My jsme si prohráli vyhraný zápas sami. Vedli jsme celý zápas a měli jsme ho pod kontrolou. Vypadalo to, že ho dotáhneme do vítězného konce.  Ale vyfauloval se Gniadek s Dufaultem, kteří umějí bránit. Jelikož Pelikán je nemocný, nasadili jsme Grrena a to byl velmi špatný tah. Dostali jsme dvě trojky od Machače a tím se prohrál zápas," řekl zklamaný trenér Ostravy Dušan Medvecký.

„Všichni máme z vítězství radost. Nevypadalo to pro nás dobře, hlavně v průběhu poslední čtvrtiny, kdy to vypadalo, že prohrajeme. Ale musím pochválit kluky, kteří ukázali charakter a věřili, že vyhrajeme. Na konci se to stalo. Rozhodl David Machač dvěma trojkami," řekl trenér Kolína Predrag Benáček.

Od začátku se hrálo v takových vlnách. Ostrava se postupně dostala do devítibodového vedení, aby ho pak ztratila a najednou byl na koni Kolín. V průběhu druhé čtvrtiny vedl o šest bodů zase on. Jenomže hosté stačili ještě do přestávky nepříznivý vývoj otočit a zase se dostali do trháku. Tentokrát vedli o osm a před odchodem do šaten to bylo o šest bodů. „Když budou Ostravě pořád padat trojky, nemá Kolín šanci," zahrál si o přestávce na prognostika fanoušek Oto Novák.

A jeho slova se málem vyplnila. Hosté totiž byli z tříbodové vzdálenosti téměř neomylní a ve třetí čtvrtině byl jejich náskok již třináctibodový. S domácím výběrem to vypadalo zle. Jenomže jak se již několikrát v sezoně ukázalo, to jsou právě ty chvíle, kdy kolínští hráči ukáží svůj charakter. Začali stíhací jízdu.

Vše gradovalo minutu před koncem. Kolín ztrácel čtyři body. Pak však zahrál rychlý kontr na jehož konci stál David Machač.  Ač byl atakován, vystřelil přesně za tři body.
Na tahu byla Ostrava. Vše vzal na sebe Ames, ale nedal a domácí mohli jít do dalšího útoku. A bylo to podobné, jako v předchozím případě. Míč se dostal opět k Machačovi, který opět zachoval chladnou hlavu a opět s přehledem proměnil další trojku. Prostě zlatá ruka.

„Z naší strany už tam poslední tři minuty nebyl žádný pohyb balónu a bez kolektivního výkonu nemůžeme vyhrát. Každý hrál sám, každý to chtěl rozhodnout a dát body," konstatoval Dušan Medvecký.

Kolín si tak v nadstavbové části připsal první vítězství. Hvězdou utkání se stal právě domácí kapitán David Machač, autor 34 bodů a také Demarius Bolds, který opět předvedl několik svých brilantních prvků. Efektně smečoval, výborně blokoval a také dravě zakončoval. Častokrát si za své kousky vysloužil potlesk publika. Stejně jako celý kolínský tým.

BC Unikol Kolín - Ostrava 82:80

Body: Machač 34, Ubilla 21, Bolds 15, Vyoral 4, U. Benáček  2, Field 2, Radulović 2, Zuzák 2 –  Dufault 23, Barnes 19, Ames 9, Číž 7, Gniadek 7, Jurečka 5, Stehlík 5, Wilson 5. Rozhodčí: Lukeš, Karásek, Kec. Střelba za 2 body: 41/19:37/15.  Trojky: 21/8:28/12. TH: 24/20:20/14. Doskoky: 35:32. Chyby: 18:23. Průběh:  23:25 39:45 56:63. Diváci: 590. Nejlepší hráč: Machač David (Kolín).