„Na jednání vedení Benaga jsme se rozhodli, že ukončíme působení v první lize," potvrdil Deníku šéf a trenér klubu Beni Simitči. „Myslíme si, že za těch sedmnáct let, co jsme v první lize, toho má naše rodina dost. Jsme ze všeho trochu unavení. Shodli jsme se, že to bude nejlepší krok," osvětlil Simitči záměr, který vrátí mezi elitu tým z Teplic, hrající letos divizi pod hlavičkou Svarog FC.

ČEKALI TITUL

Vliv na rozhodování ve „věčně" druhém Benagu měl také výsledek letošní sezony, kterou předčasně odpískalo vyřazení od pražské Slavie už semifinále play-off.

„Vůbec jsme nečekali, že skončíme třetí. Každý z nás potají doufal, že sesadíme Era-Pack z trůnu, což se nám bohužel nepodařilo," přiznal Simitči.
Hon na třináctinásobné šampióny z východních Čech ale nevzdává. Akceptoval nabídku vedení Sparty, aby se stal jejím trenérem (dosud zde trénoval kladenský David Frič).

„Chci pomoct dostat Spartu tam, kam jako značka patří, a dosáhnout s ní více úspěchů. Nemůže si dovolit hrát o šesté místo. Musí hrát o přední příčky. Pokusím se pro to udělat maximum," hodlá uplatnit své dlouholeté zkušenosti trenéra a manažera.

Kvalifikace o 2. ligu: Rodos Dvůr Králové - Junior Mělník.
Po vzoru "Laviho" i v hokeji. Áčko Junioru sází na individuál

Spolu s ním přejdou pod slavný pražský klub i někteří hráči. Konkrétní jména ale zatím prozradit nechce. Chybět by mezi nimi neměli oba gólmani a nejlepší hráči z pole, čeští i zahraniční.

„Rád spolupracuji s hráči, kterým věřím, a oni mně," naznačil Simitči s tím, že zůstanou i klíčoví plejeři Sparty, i když většina ze soupisky „rudých" prý dostala prostor, aby si našla jiné angažmá.

SPARŤAN SIMITČI

Že by se dva silné kluby spojily, aby konečně sesadily Chrudim vládnoucí nepřetržitě už přes deset let? Tak Simitči svůj přestup rozhodně nevnímá. „Nespojují se kluby, ale síly mezi lidmi. S panem Větrovským (prezident Sparty) se známe dlouho a máme spolu dobrý vztah. Kontakty byly dlouhodobé. Stejně jako jeho zájem, abych trénoval Spartu. Nejdříve jsem ale měl úkol přivést Benago do špičky a pak teprve vyřešit svou budoucnost."

O Benagu jeho majitelé často mluvili jako o dítěti. Tím pomyslně i zůstane, skončí totiž v sedmnáctém roce od založení. I to je pořádně dlouhá doba…
„Člověk se potřebuje posunout jinam," přebíjí Simitči nostalgii, „v posledních letech jsem měl neustále nabídky ze zahraničí, ale mám v Česku rodinu. Rozhodl jsem se, že zůstanu v Praze a kde líp než v klubu jako Sparta. Od začátku jsem velkým sparťanem, o čemž většina lidí z futsalu ví. Ta výzva mě hodně zaujala. Potěšilo mě, že mohu přivést další klub do špičky."

Finále 49. ročníku Poháru rozhlasu a ŠLZS se na kladenském Sletišti zúčastnily školy z celé republiky, a také hvězdy Pavel Maslák, Adam Sebastian Helcelet nebo Pavel Holuša.
Sletiště hostilo vrcholný atletický mítink dětí, Pohár rozhlasu

SRDEČNÉ DÍKY DO ZRUČE

Speciální vzpomínky si prý Simitči uchová na Zruč nad Sázavou, kde našel pro tým vyhovující zázemí pro domácí zápasy. „Tamnímu publiku, starostovi, zastupitelstvu, pořadatelům a správci haly ze srdce děkuji. Měli jsme tam neskutečný servis, jaký možná už nikdy nebudeme mít. Ale život jde dál," uzavřel Simitči. Jako vyjádření vděku by ve Zruči rád odehrál v příští sezoně alespoň jeden zápas. Třebaže už v barvách Sparty…

Nejlepší závodníci se sjedou tento víkend do Voděradských Bučin, kde se jede republikový šampionát.
Voděradské Bučiny hostí nejlepší orientační závodníky na horském kole