Čelákovice – Český Brod 5:5

Hned první dvojice utkání měla vcelku zvláštní nádech. Proti sobě totiž nastoupili čtyři spoluhráči, kteří v dresu Čelákovic před několika lety vybojovali dorostenecký titul. Úspěšnější nakonec byla dvojice, která jejich dresu zůstala věrná.  Domácí si pak s hráči Českého Brodu poradili vcelku hladce i ve dvojici druhé.

„Domácí se projevovali hlavně nepříjemným podáním a velmi dobrým výkonem v poli, zatímco my jsme v každém setu prvních dvojic udělali nevynucené chyby," shrnul českobrodský Martin Janík.

Stav utkání tak byl rázem 2:0.  V následujících trojicích však už byli lepší hráči Českého Brodu. Zápasy to ale byly vcelku vyrovnané, oba totiž dospěly až do třetího setu. Po čtyřech odehraných zápasech tohoto utkání tak bylo srovnáno.

Do vložené dvojice vstoupili lépe hráči Čelákovic. „Naštěstí si pak Sýkora dokázal s Vedralovým podáním poradit a po chybách domácích na útoku v obou setech naše dvojice dotáhla zápas do vítězného konce," popsal Martin Janík.

Souboji jednotlivců pak ale vládli opět domácí. Čelákovický Kolenský totiž svou bezchybnou hrou opět srovnal skóre utkání.

Zápasy otočených trojic byly velmi vyrovnané a bojovné. Rozhodoval téměř každý míč. Lépe si v nich nakonec počínali hostující hráči, v tu chvíli tak vedli nad domácími 5:3 a už bylo jasné, že si z Čelákovic odvezou minimálně remízu.

A právě bod za nerozhodné skóre si hráči Českého Brodu připsali do extraligové tabulky. Závěrečné dvojice totiž ovládli domácí.  „Před zápasem bych nečekal, že si z Čelákovic odvezeme nějaký ten bodík, protože domácí jsou doma velice silní," konstatoval Martin Janík.

Sestava: Cibulka, Cmíral, Janík, Kaděra, Knytl, Líbal, Sýkora, Ungermann, Vokáč.

Český Brod – Vsetín 6:3

Český Brod posilněn bodovým ziskem v sobotním zápase v Čelákovicích nastoupil bojovně i do nedělního utkání na domácím hřišti proti Vsetínu. Oba body z úvodních dvojic si však připsali hosté.

V první trojici dlouho Českobrodští nemohli zabrat, pak se ale rozjeli, dovedli ji do třetího rozhodujícího setu a dokonce měli výhodu dvou mečbolů. Ani jeden však nevyužili, a tak si soupeř ze Vsetína připsal už třetí zápasový bod.

Ani druhá českobrodská trojice nezačala nejlépe. „V prvním setu naše trojice opět udělala mnoho drobných chyb, a tak šel do hry Vokáč, který ve druhém setu vybojoval svým blokem důležité míče. Také pak přidal pár nechytatelných smečí, kterými udolal soupeře," nastínil Martin Janík.

Český Brod tak snížil a jak se zdá, tak ho zisk prvního bodu utkání nastartoval k dalším výkonům. V následující vložené dvojici totiž domácí vcelku pohodlně zdolali zkušené hráče Vsetína. V singlu si pak domácí Sýkora poradil dokonce i se slovenským reprezentantem v dresu hostů a stav utkání tak byl rázem 3:3.

A Český Brod pokračoval 
v zisku bodů i dál. Zápasy obrácených trojic byly boj téměř 
o každý bod. Domácím se ale obě nakonec podařilo dovést do vítězného konce a rázem tak překlopili skóre ve svůj prospěch na 5:3 a bylo jasné, že i tentokrát budou bodovat.

Následující dvojice pak už zápas uzavřela. Hráči Českého Brodu ji totiž svou dobrou hrou dovedli do vítězného konce a mohli se tak radovat 
z prvního vítězství v tomto extraligovém ročníku a navíc před vlastním publikem.

Českobrodští tak se třemi body teď okupují sedmé místo tabulky naší nejvyšší nohejbalové soutěže. Nejbližší zápas je čeká už v sobotu na hřišti Čakovic, které se zatím bez bodu krčí na posledním místě.

Sestava: Cibulka, Cmíral, Janík, Kaděra, Knytl, Sýkora, Ungermann, Vokáč.

(Martin Šnajdr)