Modřice  – Český Brod 6:1

Výsledek  zápasu se může na první pohled zdát jednoznačný. Hlavně v úvodu ale byli Českobrodští Modřickým vyrovnaným soupeřem. Obě úvodní dvojice dospěly až do třetích setů. „Ve hře docházelo z naší strany k drobným chybám, které pak dokázali domácí hráči otočit ve svůj prospěch," láteřil trenér Martin Janík. Stav utkání tak byl rázem 2:0.

Hlavně pak díky vynikající obraně získali na svou stranu domácí hráči Modřic i obě následné trojice. Skóre tak rázem mluvilo vcelku jasně pro domácí, navíc když nervózní hosté padli  i ve vložené dvojici a stav utkání byl v tu chvíli už 5:0.

Českobrodský Sýkora tak už výhrou v souboji jednotlivců jen korigoval skóre. Utkání totiž uzavřela hned následující otočená trojice. „Ve hře dvojic jsme mohli urvat nějaký ten zápasový bod navíc, ale ve trojicích nás domácí přehráli," shrnul Janík.

Vsetín – Český Brod 6:4

Reputaci si hned v neděli mohli Českobrodští napravit v předehrávce zápasu ve Vsetíně. Úvodní dvojice utkání měla ale vcelku jasný průběh. Slovenští reprezentanti Brutovský s Perunem si totiž vcelku hladce s hosty poradili a vyhráli toto úvodní střetnutí.

Výrazně vyrovnanější ale už byla následující druhá dvojka. Rozhodovala se totiž až ve třetím setu a všechny v ní navíc skončily nejtěsnějším možným rozdílem. „Radost z posledního úspěšného bodu jsme měli po úspěšném bloku Kaděry ve třetím setu my," zmínil Martin Janík.

Českému Brodu se tak podařilo vyrovnat skóre zápasu na 1:1. Po chvíli se dokonce nohejbalisté z Kolínska dostali do vedení. Výborným výkonem totiž přehráli trojici vedenou mistrem světa Brutovským, a to dokonce hned ve dvou setech. Následující dvojice ale už tak úspěšná nebyla.

Vložená dvojice tak začínala za opět nerozhodnutého stavu. V jejím závěru byli šťastnější domácí a tak se Vsetín ujal vedení 3:2.

Následující střet jednotlivců nabídl vyrovnaný souboj. Domácí Plachý ho rozhodl až ve třetím setu.

Hra otočených trojic ale už byla opět v režii hostů. „Svou bojovností a důsledností v obraně jsme dokázali prolomit obě domácí trojice a srovnat tak opět stav zápasu," popsal Janík. Na ukazateli skóre se objevilo opět nerozhodné skóre – tentokrát 4:4.

Hru otočených dvojic na straně Vsetína otevírali opět slovenští reprezentanti Brutovský s Perunem. Tentokrát si ale se soupeřovou dvojicí neporadili tak hladce jako v úvodu tohoto duelu. První set si sice vcelku zkušeně pohlídali. „Ve druhém setu se nám podařilo zachytit pár útoků a proměňovat svoje body," podotkl Janík.

Vyrovnaný druhý set a i tuto dvojici ale nakonec dovedli do vítězství právě slovenští reprezentanti v dresu Vsetína.

V poslední dvojici se Českobrodští ještě pokusili zabojovat alespoň o bod za remízu, ovšem vlastními chybami se o tuto šanci připravili. Z výhry se tak radoval domácí Vsetín. „Předvedli jsme bojovný výkon a málem nám vyšla taktika na zápasovou remízu i v nepříznivém složení bez Cmírala a Ungermanna," přemítal  Janík.

O další body do extraligové tabulky se teď hráči Českého Brodu utkají na domácím hřišti, když v sobotu přivítají Karlovy Vary. Zápas začíná už dvě hodiny po poledni.

Sestava: Cibulka, Janík, Kaděra, Knytl, Líbal, Sýkora, Vokáč.

(Martin Šnajdr)