„Gratuluji Brnu, protože dneska odehrálo skvělý zápas. Musím říct, že jsme jim k tomu ale pomohli velmi špatnou obranou. Brno bylo lepší, víc bojovalo a chtělo vyhrát. Bylo dnes minimálně o třídu lepší. Opravdu zaslouženě vyhrálo o třicet bodů," konstatoval trenér Kolína Predrag Benáček.

Kolín v předchozích třech duelech Brno porazil, v tom posledním si pokazil reputaci. Bylo vidět, že domácí mají větší touhu po vítězství. Případný úspěch by jim uchoval naději na vyhnutí se baráže. Zato Kolín měl jistou šestou příčku.

„Je to už druhý zápas za sebou, který jsme odehráli bez koncentrace, bez chuti a bez obran. Řeknu jeden příklad. O Zeiglerovi jsme mluvili, že nestřílí, ale jede nájezd. Dnes za třicet devět minut vystřelil pouze jednou, a i přesto nám dal třicet bodů. Všechno z nájezdů, což je nejlepší ukázka špatné koncentrace v utkání. Bohužel pro nás, bohudík pro Brno, které udělalo ve čtvrté čtvrtině i na konci sezony výbornou práci a dostalo se z posledního místa," dodal Benáček.

„Věděli jsme, že nás čeká velice těžké utkání. Nemysleli jsme si, že to, jak hráli v posledním zápase, něco znamená. Kolín je kvalitní soupeř. Měli jsme problémy se zraněním nějakých hráčů. Domluvili jsme se, že tento zápas musíme risknout. Udělali jsme to tak, že jsme v obraně všechno přebírali a v útoku se chtěli dostat do bonusů, využívat trestných hodů a trestat jejich chyby, což se nám dnes povedlo. Nemuselo to však tak vůbec dopadnout. Kdybychom tak výborně nebránili, tak to mohlo dopadnout úplně jinak. Bohudík, povzbudili jsme se a pochopili, jak je tento zápas důležitý. Ukázali jsme náš charakter a vyhráli," oddechl si po utkání trenér Brna Zoran Helbich.

„Teď nás čeká těžký zápas s Prostějovem, strašně těžký zápas. Pokud si chceme udržet ten náskok, musíme tam do toho jít s tím, že to chceme risknout. Buď všechno nebo nic. Doufám, že si tam ale něco vezmeme," podotkl Helbich, který nezapomněl poděkovat ani věrným fanouškům.

„Děkuji fanouškům, z tribuny bylo krásně slyšet, jak moc jsou s námi. Myslím, že to hráče motivovalo a všechno jsme to nějak společně dokázali. Teď si musíme co nejdřív odpočinout, zregenerovat se a otočit se k dalšímu zápasu s Prostějovem," dodal Helbich.

Kolín má před sebou poslední zápas v základní části NBL. Ten odehraje v sobotu doma proti mistrovskému Nymburku. Utkání začíná v hale Spojů v 18 hodin.

Body: Zeigler 29, Zachrla 25, Křemen 20, Prášil 11, Prachař 6, Pumprla 6, Šotnar 4, Hrabovský 2, Kozina 2 – Bakić 20, McEachin 15, Skinner 12, Vocetka 6, Aušprunk 5, Hunt 5, Glover 4, Horák 4, Bálek 2, Machač 2. Rozhodčí: Dolinek, Kec, Kapaňa. Střelba za 2 body: 47/31:39/19. Trojky: 21/11:23/8. TH: 15/10:18/13. Doskoky: 33:32. Chyby: 22:21. Diváci: 299. Průběh: 24:23, 45:36, 73:56.