„Pacient utrpěl úraz hlavy a komplikovanou zlomeninu horní končetiny. Po zafixování proti pohybu a podání nezbytných léků byl přepraven vrtulníkem do pražské nemocnice na Vinohradech," popsala mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

„Je to strašné. A už je to poněkolikáté, co si pamatuji, že se tady něco takového stalo," řekla starší žena poblíž železničního přejezdu ve Velimi.

Není to ani čtvrt roku, co ve Velimi zachytil vlak osmnáctiletou dívku, když se snažila překonat koleje po služebním přechodu.

Situace kolem železničního přejezdu ve Velimi je nyní o to komplikovanější, že kvůli uzavírce v okolí tudy proudí nepoměrně více vozidel než jindy.

Tvoří se dlouhé kolony, které míří právě přes železniční přejezd. Ten je velmi frekventovaný, dá se říct, že závory jsou téměř častěji dole než nahoře. Hrozí tedy nebezpečí, že řidič může vjet na koleje a v té chvíli uvíznout v koloně. Před tímto výrazným rizikem důrazně varují cedule u přejezdu. V obci došlo na několika křižovatkách k dočasné změně přednosti v jízdě tak, aby mohla vozidla mířící od Kolína právě směrem přes koleje co možná nejsouvisleji projet. Na druhou stranu poté vyjet ze silnice, která je toho času vedlejší, je nezřídka poměrně složitý a dlouho trvající úkon.

Na dopravu ve Velimi pravidelně dohlíží policie. Dbejte zde opravdu zvýšené opatrnosti.