Dva jednatřicetiletí dělníci pracovali na bourání příčky, při práci jim pomáhala žena. Ta na místě pracovala jako uklízečka.

O jeden úder kladivem do zdi později se ale část suti vysypala takovým způsobem, jaký trojice pracovníků neočekávala. Kusy suti se vyvalily na jednoho z dělníků a uklízečku, tím jim způsobily zranění.

U nehody museli zasáhnout záchranáři, z kolínské nemocnice vyjely dvě záchranky a lékař v rendez-vous vozidlu. „Žena měla poraněnou hlavu a muž pánev, oba byli převezeni do kolínské nemocnice. V bezprostředním ohrožení života nebyli," řekla k jejich poraněním Tereza Janečková, mluvčí středočeské záchranky. Rozsah zranění se prý teprve ukáže na pozorování v nemocnici pod dohledem lékařů.

Policisté nyní případ vyšetřují jako přestupek. Dělníci se měli dopustit přestupku proti občanskému soužití, když neopatrným bouráním zdi poranili ženu.

Zranění trojice potvrdil i jeden z dalších dělníků na místě, který měl být poblíž nehody, když se to stalo. „Trochu to na ně spadlo, ale byli v pohodě, při vědomí, jenom je suť trochu poškrábala," řekl nám.