„Vůbec netuším, jak se to stalo. Jestli únava? Opravdu nevím," popsal řidič, který vyvázl bez zranění. Může ale mluvit o velkém štěstí. Naložený kamion skončil přesně mezi mostkem a třemi opravdu mohutnými stromy. „I policisti říkali, že jsem se podruhé narodil," řekl řidič.

K havárii došlo ještě za tmy. „Auto kolem projížděla, ale nikdo nezastavil. Až když se mi podařilo vydrápat se ven a mávat baterkou," popsal řidič svůj zážitek.

Policie. Ilustrační foto.
U Úval se čelně střetla dvě auta

„Na odstranění nehody bylo nakonec třeba povolat jeřáb," uvedla policejní mluvčí Martina Fejfarová. Právě ta na nedávném Dni záchranářů apelovala na diváky, kteří sledovali ukázku zásahu složek integrovaného záchranného systému u dopravní nehody, ale vždy zastavili, když potkají nehodu. „Nikdy nevíte, jestli v havarovaném voze není někdo z vaší rodiny či přátel," uvedla.

Jak se zdá, se zastavováním u nehod začínají mít bohužel řidiči trochu problém. Připomenout lze poměrně nedávnou nehodu sypače u Hradešína. Zraněnému a ve vozidle zaklíněnému řidiči uprostřed mrazivé noci tři hodiny nikdo nepomohl. I on vypověděl, že viděl auta, která projížděla kolem. Sypači zůstala po nárazu od stromu dokonce rozsvícená světla.

Delegace z partnerského města navštívila Kolín.
Do kolínské knihovny přijela delegace z města Kamenz