Ani přivolaní záchranáři už nedokázali pomoci devětapadesátiletému traktoristovi. Ten před půl osmou ranní z kravína 
v zemědělském družstvu 
v Sokolči se svým kolegou pouštěl tunové býky 
z vnitřních prostor do venkovních ohrad. Jedno zvíře se však proti zemědělci rozešlo a přimáčklo jej na zábradlí tak nešťastně, že muži způsobilo smrtelná poranění.

Událost se podle vyjádření policie stala v 7.20 ráno. „Při vypouštění býků do venkovní ohrady se jedno zvíře rozešlo proti devětapadesátiletému zaměstnanci družstva a přimáčklo jej na zábradlí. Muž utrpěl mnohačetná poranění hrudníku," uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

V kravíně byl také jeho kolega, který býky vypouštěl s ním. Ihned byli na místo přivoláni záchranáři. Na cestě byl také speciální vrtulník. Jeho posádka však bohužel už nezasahovala. „Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl," konstatovala policejní mluvčí.

Případ spolu s policisty prošetřuje také Inspektorát bezpečnosti práce. Podle prvních zjištění však daná pravidla platná při této činnosti zanedbána nebyla. 
„V zásadě jde o to, že na místě musí být při této práci nejméně dva lidé, což byli. A musí mít pomůcku, 
v tomto případě měli vidle," uvedl vedoucí nymburských kriminalistů Marek Šmíd přímo na místě tragédie.

Případ se bude samozřejmě dále prověřovat. Předběžné závěry však jsou takové, že nedošlo ke spáchání trestného činu, ani jakéhokoliv přestupku a případ tak skončí odložen jako nešťastná náhoda.

Obětí byl podle našich informací místní muž, který byl v družstvu zaměstnán jako traktorista tři roky. 
U ranního vypouštění býků rozhodně nebyl poprvé.

Mohutný býk, který muže nešťastně přimáčkl na zábradlí, je plemeno holštýnkého skotu. To jsou velmi mohutná zvířata, jejichž samci váží mezi 1 000 až
1 200 kilogramy. Je tedy patrné, že člověk vážící sotva desetinu hmotnosti zvířete nemá v podobných situacích šanci fyzicky na zvíře vyzrát.
Podle šéfa nymburské kriminálky Marka Šmída nemá v posledních letech takový případ na Nymbursku obdoby.