Kapela slaví v letošním roce pětapadesáté výročí svého založení a krásných osmdesátin se letos dožil i dirigent, skladatel, aranžér a duchovní otec orchestru Václav Hybš. „Věk dámy se neprozrazuje, ale dohromady jim je dvě stě let, takže když si to odečtete, lehce to zjistíte," vtipkoval mladý zpěvák Štěpán Růžička na účet nejslavnější zpěvačky večera, Jitky Zelenkové.
Růžička se během večera popasoval s písničkami Waldemara Matušky i Karla Gotta, s dalším mladým vokalistou Filipem Hořejšem dokonce posluchačům připomněli nezapomenutelné prohození repertoáru a oper obou Zlatých slavíků v jednom z televizních Silvestrů.

Společnost na pódiu jim dělaly zpěvačky Irena Kousalová a Martina Dolečková. „Podle plakátů vylepených v šatně jsem zjistila, že jsem tady u vás už dvakrát zpívala, pokaždé to bylo s rockovými kapelami na festivalu Jižanská noc," svěřila se Dolečková po koncertu.

Ten otevřely koledy, nechyběla ale ani skladba z filmu Zasněžená romance, směs písniček Jaroslava Ježka, bubeník Oldřich Ševců zazářil sólem v Šavlovém tanci Arama Chačaturjana, altsaxofonista Jiří Kuderman zase v titulní skladbě filmu Tenkrát na Západě, nechyběla ani písnička z Chaplinova filmu Světla ramp.

„Snad to můžu prozradit, ale pan dirigent se se slavným komikem osobně setkal," prozradila Jitka Zelenková. Ta zazpívala samozřejmě největší hity své kariéry jako Rád, Mít svůj kout nebo předělávku od Leonarda Cohena Haleluja či Milošem Kopeckým proslaveného Mackie Messera. Druhá polovina koncertu pak byla cele zasvěcena koledám a vánočním písním od Rolniček přes Tichou noc zpívanou muzikanty se santaklausovskými čepicemi na hlavách a sladěnými zvonky různých velikostí v rukách až po klasické Narodil se Kristus pán, Štědrý večer nastal či úplně závěrečné Vánoce, Vánoce přicházejí, při níž se vyřádili muzikanti na jevišti a zpíval si je celý sál.