„V této chvíli vždy mluvím o hudbě, kterou na koncertě hrajeme, ale v době, kdy přišly v Bruselu o život desítky lidí, bych vás poprosil o tichou vzpomínku na ně," vyzval v úvodu koncertu zaplněný sál klavírista Lukáš Klánský. Pak už koncert pokračoval podle programu, v jeho první polovině zaznělo Trio č.2, d – moll Bohuslava Martinů a Elegické trio č. 1 Sergeje Vasiljeviče Rachmaninova.

Po přestávce pak trio zahrálo krátkou Elegii Josefa Suka a třívěté Trio B – dur, op. 11 Ludwiga van Beethovena. „V třetí větě se autor nechal inspirovat námořnickou písničkou, v níž se zpívá, že nejdříve je potřeba se dobře najíst a napít a pak teprve něco udělat, první dvě věty jsou ale více seriózní," pobavil diváky Lukáš Klánský.

Po odehrání i poslední „námořnické" věty si nadšení fanoušci vytleskali ještě přídavek v podobně Dumky Antonína Dvořáka. „Výborné publikum a překvapilo nás i to, jak bylo početné," svěřili se muzikanti, kteří si jako první vyzkoušeli i rekonstruovanou šatnu přímo za Komorním sálem Městského společenského domu, kde se koncert tradičně odehrával.