Večer s filmem ve zvonici nabídne irskou Kalvárii

Český Brod – Středeční Setkání s filmem začíná v 19.00 hodin ve zvonici u kostela Nejsvětější Trojice. Diváci uvidí irský film Kalvárie režiséra Johna Michaela McDonagha. Drama s prvky černého humoru pojednává o knězi, který je sužován zlomyslnými obyvateli svého městečka. Poté, co mu během zpovědi jeden z farníků vyhrožuje smrtí, se musí otec James pustit do boje se všudypřítomnými temnými silami.

Polepští se setkají s profesionální záchranářkou

Polepy – V polepské Vébrově restauraci se uskuteční setkání s profesionální záchranářkou Katkou Kessnerovou. Naplánované je na čtvrtek 16. března od 17 hodin. Během zhruba dvouhodinového povídání dá Katka Kessnerová posluchačům nejen základní rady, jak se chovat například při dopravní nehodě, nebo při srdeční slabosti či úrazu bližního, ale pomůže i s praktickým nácvikem nepřímé srdeční masáže na figuríně. Přednášející sama jezdí jako posádka záchranky, takže dvě hodiny s ní strávené nebudou pouze suchou teorií ani ztrátou času.

Na besedě v knihovně představí nejen své novinky

Kolín – V sále Městské knihovny v Kolíně se uskuteční beseda Miloně Čepelky a Josefa Pepsona Snětivého Ten píše to a ten zas tohle 2017. Miloň Čepelka a Josef Pepson Snětivý ve svém hudebně-literárním pořadu tentokrát představí své knižní novinky Monology k živým a mrtvým a Skrytá krása Čech i další tituly ze své prozaické i poetické tvorby, zodpoví všechny dotazy a podepíší své knihy – to vše za hudebního doprovodu Josefa Pepsona Snětivého. Akce nejen pro Cimrmanology začíná ve čtvrtek 16. března v 17 hodin.

Pobaví se na maškarním bálu

Doubravčice – Dětský maškarní bál se odehraje v sobotu 11. března. Můžete se těšit na odpoledne plné tance, her, hudby a soutěží o pěkné ceny, které začíná ve 14.30 hodin místním kulturním domě.

Melissa zahraje již dnes u Dačického

Kutná Hora – Dnes od 18.00 hodin v zrekonstruovaném Dačického domě vystoupí kutnohorská folk metalová kapela Melissa se svým akustickým programem. Hudba skupiny je postavena na inspiraci čerpané z keltské, středověké i vážné hudby. Publiku v Dačického domě představí dnes večer své promo CD s názvem „Zpátky na stromy“.

Karneval chystají skauti

Kouřim – Skautský karneval, na který jsou zvané všechny děti z města, je naplánovaný na neděli 19. března. Dětský maškarní rej se uskuteční v areálu Střelnice. Zábava pro nejmenší začne ve 14 hodin. Masky si užijí tradiční karnevalový program plný hudby a soutěží.