Farmářské trhy nabídnou také dílničky pro děti

Kostelec n. Č. l. – Kvalitní čerstvé tuzemské produkty si mohou lidé nakoupit na farmářském trhu na náměstí Smiřických v sobotu od 8 do 12 hodin. V rámci akce jsou jako obvykle přichystané dílničky pro děti. Další farmářské trhy se konají 19. srpna, 16. září a 21. října. 

Vernisáž se koná již dnes

Český Brod – Vernisáž výstavy autorského uměleckého díla a knížek Jiřího Wintera – Neprakty je naplánovaná na dnešní den od 18 hodin. Vernisáž se uskuteční v galerii Šatlava. Výstava bude otevřená na požádání v informačním centru města. 

Visací zámek.
Beat festival nabídne vystoupení Visacího zámku

Drážka zve na parní provoz

Kolín – Řepařská drážka nabízí příjemný výlet vlakem taženým parní lokomotivou po úzkorozchodné trati. Vyjet na výlet můžete v sobotu 15. i v neděli 16. července. Vyjíždí se vždy v 9:45, 11:00, 12:15, 13:30, 14:45 a 16:00. K dispozici jsou 4 otevřené nebo 4 kryté vytápěné vagony podle počasí a 2 vagony pro vozíčkáře, kočárky a cyklisty. Trať je doplněna o naučnou stezku „Za historií řepařské drážky a okolí“.

Výstava připomene lidové zvyky vrcholícího léta

Kouřim– Muzeum lidových staveb v Kouřimi zve návštěvníky nejen na další část programu Řemeslného pohádkového léta, která se uskuteční 15. července od 10 do 18 hodin, kdy se představí pradlena, ale také na prohlídku instalace Od Markétky k Matičkám, která bude v kouřimském skanzenu k vidění od 15. července do 10. září. Výstava připomene lidové obyčeje, které se vztahují k období vrcholícího léta, například slavnost dožínek. 

Cimbalová muzika zahraje při letním grilování

Opolany – Cimbalová muzika zahraje nejkrásnější písničky z Čech a Moravy v obecní restauraci. Kromě hudby se příchozí mohou těšit také na letní grilování a pokrmy z udírny. Akce je naplánovaná na 29. července od 18 hodin. Místa si však lze rezervovat už nyní.

Zpomalovací koberec v ulici U Nemocnice v Kolíně
Obávaný retardér je pryč, nahradil ho koberec

Pořádají filmovou noc

Tři Dvory – Již 10. Filmovou noc pořádá obec Tři Dvory. Naplánovaná je na pátek 21. července od 21. 30 hodin na fotbalovém hřišti. Promítat se budou komedie Bezva ženská na krku a Dítě Bridget Jonesové.

Nové Dvory rozezní rock

Nové Dvory – Rockové léto na letním parketu v Nových Dvorech bude pokračovat příští pátek 14. července. Přítomným zahrají skupiny Argema a Parademarche. Další sobotu je pak na pódiu vystřídá skupina Turbo a Galileo Rock.

Kulturní léto v galerii bude nabité hvězdami

Kutná Hora – Kulturní léto v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře nabídne tři koncerty pod širým nebem. Jako první se představí 4. srpna Marie Rottrová. Poctou Glennu Millerovi bude vystoupení CBC Big Bandu s Dashou a Daliborem Gondíkem 18. srpna a tečku za letošním létem udělá 4. září Olympic.

Karel Holas - houslista, zpěvák, kytarista hudební skupiny Čechomor.
Karel Holas: Prázdniny? U tetiček. A občas lotrovina