Skanzen čeká řemeslné léto

Kouřim – Již v sobotu začíná v Muzeu lidových staveb Řemeslné pohádkové léto. To se bude konat každou sobotu až do 12. srpna. Jako první řemesla se představí včelař a řezbář perníkářských forem. O včelách bude hovořit Martin Spěváček, jednatel Českého vazu včelařů ze Zásmuk. Za řezbáře se představí Jiří Rücker, Nositel tradice lidových řemesel.

V Plaňanech se uskutečnil závěrečný koncert festivalu.
Hudební slavnosti zakončil koncert v Plaňanech

Letní kino promítne film o Alice Cooper i české básníky

Kolín – Kolínské letní kino bude promítat také v závěru tohoto pracovního týden. Ve čtvrtek se hudební nadšenci mohou těšit na film Super duper Alice Cooper. V pátek pak na českou komedii Jak svět přichází o básníky, které bude předcházet čtení poezie polabských básníků a divadelní vystoupení Mrsťa Prsťa od 19 hodin. Samotné projekce začínají po setmění. Letní kino v Kolíně se nachází v parku u Ztracené uličky. Vstupenky jsou v prodeji na místě.

Prázdniny přivítají děti, když bude zájem, tak i dospělí

Konojedy – Zábavu pro děti si na první prázdninový den připravili v Konojedech. Hodinu po poledni se děti mohou vydat na cestu plnou úkolů. Ta bude přizpůsobená také maminkám s kočárky. Na konci trasy na každého čeká odměna. Od 15.30 začne Piškotéka v místní sokolovně a v 17 hodin je připravené překvapení, o které se postarají černokostelečtí hasiči. V 17.30 je naplánované zapálení ohně. Pokud bude zájem, program může pro dospělé účastníky akce pokračovat i ve večerních hodinách.

Tetovanka zahraje venku

Jestřabí Lhota – Venku před kulturním domem se uskuteční hudební podvečer, který je naplánovaný na 15. července. K tanci i poslechu zahraje hudební skupina Tetovanka. Začátek je naplánovaný na 17 hodin.

Fotbalový klub FC Velim oslavil 85 let od svého založení utkáním proti gardě Slavii Praha. S bohatou hráčskou kariérou se zároveň rozloučil Luděk Kostka.
Velim slavila 85 let, Kostka se zároveň loučil s kariérou