Hudební program začal už v odpoledních hodinách koncertem Maxíků. Potom vystoupila česká rocková skupina Purple Mania, později přitvrdily kapely Roxor a Limetal. Krátce před osmou hodinou večer oznámil moderátor akce Lukáš Hanzelín smutnou zprávu. "Aleš Brichta bohužel nedorazí," řekl s tím, že manažer skvělého hudebníka omluvil kvůli zdravotním problémům. "Neodehrál už ani koncert ve Velkém Poříčí," dodal ještě Lukáš Hanzelín. Fanouškům však slíbil, že o hudební program nepřijdou. "Kapela Alkehol slíbila, že o něco natáhne svoje vystoupení," řekl.

To už se kapela, která zpívá zejména o alkoholických nápojích, připravovala na scénu. Fanoušci si z úst Oty Hereše poslechli největší hity kapely a mnoho z nich společně zpívalo. Po úspěšném setu si fanoušci vytleskali ještě přídavek.

Rekonstrukce bitvy u Lipan.
OBRAZEM: Lipanská mohyla ožila proslulou bitvou

Po přestavbě pódia se na scéně objevila Cimbálová muzika Žandár v čele s Ondřejem Blahou, kterou na hudební akci pozvala přímo kapela Telegraf. Právě lídr Telegrafu Petr Bašus a klávesista Viktor Szita si za doprovodu cimbálové muziky zazpívali nestárnoucí písničku s názvem Legenda.

Samotný Telegraf si pak pro fanoušky připravil dlouhý set plný hostů a překvapení. Na pódiu zazpíval Ondřej Marek nebo Jiří Lacina a objevili se také další bývalí členové kapely. V jednu chvíli tak fanoušci kapely mohli vidět všechny tři bubeníky Telegrafu na jednom pódiu. Lidé se dočkali nestárnoucích hitů kapely i songů, které Telegraf běžně nehraje. Pro čtyři členy kapely, kteří už nežijí, zněla do nebe písnička Padaly hvězdy. Všem bývalým láskám pak kapela vzkazovala Nezapomeň. Petr Bašus neopomněl ani na oblíbenou písničku od Schelingera Jahody mražený.

Krátce před jednou hodinou v noci pak došlo ke křtu knihy, kterou napsal Zdeněk Hejduk. Ten také na křest dorazil. "Konečně vidím, jaké to je na domácí půdě," řekl směrem k Petru Bašusovi. Společně s nimi se při křtu na pódiu sešli všichni hudebníci, kteří za čtyřicet let v kapele hráli a přijali pozvání do Peček. Dále lídr kapely pozval na křest primáše Cimbálové muziky Žandár Ondřeje Blahu a také pořadatele celé akce Tomáše Kučeru. "Těžko se mi hledají slova, děkuji, že jste přišli," nezdržoval pořadatel dlouhými projevy.

Narozeninový koncert se bezpochyby vydařil. "V dnešní době je mimořádné, když s kapelou zpívá a doslova dýchá skoro 700 fantastických lidiček. Všem moc děkujeme, pro každého z nás to byla úplná pohádka," děkoval na sociálních sítích Viktor Szita. Děkovná slova padla samozřejmě také ze strany Petra Bašuse.

Tradiční výstava modelových kolejišť opět zaujala.
OBRAZEM: Modely železnic přilákaly spousty návštěvníků