Jejich Galavečer nazvaný Kocour kontra Rasputin se měl původně odehrávat před Vánoci, nakonec jej organizátoři po domluvě s vedením divadla přesunuli na druhý čtvrtek nového roku.

Choreografka obou skupin Jolana Burešová pojala večer jako pomyslný taneční souboj TK Kocour Modroočko a Rasputina, který uvedl Aleš Bureš baletním sólem s Bárou Danzerovou , která se baletu věnuje profesionálně. Pak už se střídaly jednotlivé choreografie s přehledem uváděné moderátorem večera a členem Rasputina Václavem Wendym Veselým a zpěvačkou Lucií Nosovou, která s kytarou i zazpívala.

S legendárními hity jako Ježek se má či Parní stroj dorazil i rokenrolový zpěvák Viktor Sodoma, který zpěvem Papouška Kakadu doprovodil choreografii obou skupin. To už sál tleskal do rytmu a ryčel smíchem, k čemuž přispěla i velkoplošná projekce, na které jednotliví Rasputinové odpovídali na otázky reportérky, které předem neznali.

Diváci se tak dozvěděli, že jeden ze členů by si na pustý ostrov vzal blondýnu jiný pivo v prášku, další má rád film Je třeba zabít Sekala a jiný má hází ponožky pod kanape.

Fotbalového souboje mezi mladíky s míčem a sličnými tanečnicemi se zúčastnili i klienti z Dětského domova se školou v Býchorech, s nímž Kocour Modroočko spolupracuje.

Kromě společného tance s dívkami v Kakadu, zatančili Rasputini novou choreografii Trénink, v němž představili nejen svá těla, ale i povolání či koníčky, Horečku sobotní noci aneb Do krovek či Miss Moskva už někteří diváci vidět mohli, přesto zaplněné divadelní hlediště dávalo najevo své nadšení.

Po závěrečné Paní zimě, kdy se na jevišti sešli dohromady děti, sličné dívky i chlapíci pestrého věkového spektra už divadlo bouřilo a někteří dokonce vstávali k ovacím ve stoje. Mnoho návštěvníků si z divadla odnášelo nejen zážitky a dobrou náladu, ale i plakát skupiny, na který po představení sbíralo autogramy protagonistů. „Smíchy mě bolí i svaly, o kterých jsem ani nevěděla, že je mám,“ vyznala se Věra, jedna z návštěvnic.

(hej)