Spolek nedávno uspořádal koncert  ukrajinské rock'n'rollové kapely Love'n'Joy. Ta v rámci svého turné navštívila kromě Kolína i Drážďany, Plzeň, Lipsko a Prahu. „Přinášení alternativní kvalitní hudby je jeden ze způsobů, jak vytvořit kulturní zázemí pro mladé lidi, kteří pochází z Kolína, ale studují, žijí či pracují v Praze či jiném velkém městě a do těchto měst utíkají za kulturními zážitky," popsal motivaci Relentless Adam Heres.

S projektem Relentless začala studentská nezisková organizace Živé kultury už 7. dubna letošního roku. Tehdy se v baru Pod Hodinama konal koncert německé psychedelické skupiny Sir Robin and the Longbowmen. 

Živé kultury tvoří skupina studentů vysokých a středních škol, kteří pocházejí z Kolína a rozhodli se proměnit kulturní scénu města. Kromě prvního ročníku Kolínského Majálesu pořádaly Živé kultury například jazzový večírek Půlnoc v Kolíně nebo psaní dopisů s Amnesty International. Nový podprojekt této neziskové organizace s názvem Relentless se chce zaměřit zejména na pražskou alternativní hudební scénu a obohatit ji o zahraniční skupiny. Zároveň se snaží podporovat začínající lokální umělce a pomáhá jim prosadit se.

Máje 2016 v Jestřabí Lhotě
Vyberte si: kulturní dění na Kolínsku pro děti i dospělé