A hned to první vystoupení nasadilo kvalitativní laťku hodně vysoko – se svým projektem nazvaným Něžná noc totiž přijela zpěvačka Blanka Šrůmová a její partner, legendární zakladatel kapely Precedens Jan Sahara Hedl, doplněni bubeníkem, sólovým a basovým kytaristou.

Nepřehlédněte: Svůj maturitní ples si užily hned tři třídy najednou

Zaplněný Komorní sál nadchli a roztleskali písničkami v nichž Sahara zpívá drsným hlasem své texty plné temnoty a nad ním se vznáší zvonivý Blančin vokál. Společně přehráli téměř kompletní desku Neměj strach, došlo i na písničky Co nám zbejvá, kterou Sahara složil pro Precedens a samozřejmě největší hit Blanky Šrůmové Marioneta, kterou zpívala s kapelou Tichá dohoda. „Tak kdo přišel na Marionetu, může už odejít," vtipkoval Jan Sahara Hedl, což pochopitelně nikdo neučinil. Naopak, fanoušci si vytleskali ještě dva netradiční přídavky.

Něžná noc Blanky Šrůmové a Jana Sahary Hedla otevřela koncertní rokZdroj: Zdeněk Hejduk

V tom prvním Blanka zazpívala za doprovodu své kytary a bicích Ivana Kadaňky písničku Čekej tiše z repertoáru Evy Olmerové, v druhém pak Sahara vlastní recesistické blues Míval jsem kočku. Většina přítomných se při odchodu shodla na tom, že nominace tohoto projektu od některých tuzemských kritiků na nejlepší desku uplynulého roku, je opravdu zasloužená a slyšet ji naživo, byl nezapomenutelný zážitek.

Čtěte také: Fotbalisté Kolína získali cenný skalp. Porazili lídra divize