V Nyní tyto řady rozšířil kytarista, zpěvák, skladatel a vůdčí osobnost kapely Chinaski Michal Malátný.„Drze jsem jej oslovil na loňském rockovém kolínském festivalu Natruc," zavzpomínal Aleš Čermák, organizační duše orchestru. Celý večer tak dostal titul Malátný swing a jak bývá tradicí, fanoušci dlouho dopředu zaplnili všechna divadelní sedadla.´

První polovina programu patřila výhradně kapele, která tentokrát sáhla i k dravějším a rockovějším skladbám interpretovanými dvorními zpěváky Eliškou Šerákovou, Annou Svoboda Špátovou a Petrem Konývkou, za nemocné dirigenty Jiřího Šafaříka a Josefa Šťastného zaskočil na několik skladeb trumpetista Jiří Vantuch a coby záskok odjinud Bohuslav Volf. Druhá polovina koncertu už patřila hlavnímu hostu večera. „Já mám swing hrozně rád," vyznal se Michal Malátný a zpíval sám i se zpěváky orchestru coby sboristy.

Kromě světového repertoáru došlo pochopitelně i na přearanžované hity kapely Chinaski, takže zazněla Klára, Víno nebo Duše z gumy z projektu Autopohádky. „Ta měla premiéru tady v tomto divadle, tak možná proto ji Aleš vybral," poznamenal k tomu Michal Malátný, který si nehrál na žádnou hvězdu a po koncertě se ochotně fotil s celou kapelou i jednotlivými muzikanty a coby dík věnoval kapele i láhev whisky.K diváckému komfortu přispělo také obří promítací plátno, na které dění na pódiu přes střižnu přenášelo hned několik kamer.