Po celé vesnici se linula zaparkovaná auta a z místního hudebního klubu se brzy po deváté hodině ozývaly známé skladby skupiny Keks.

Fanoušci zpívali nadšeně s kapelou hlavně nejznámější hity jako je Víš nebo Proč holky pláčou. Ačkoli by se mohlo zdát, že Keks není nic pro tvrdé chlapy, i oni si koncert velice užívaly. Mnohdy se sál z rockového proměnil v taneční. To když Keksáci zahráli plouživé melodie. „Můžete se osahávat, nám to nevadí," zaznělo z pódia.

Druhá kapela, která přijela právě do Chotutic potěšit své fanoušky bylo Turbo. I v tomto případě si rockeři v sále mohli užít staré známe hity jako Chtěl jsem mít nebo Hráč.

Podle Pavla Machky, jednoho z pořadatelů, zavítali do Chotutic lidé z celé republiky. „O lístky mě telefonicky žádali třeba dva lidi z Ostravy," řekl.

Podle jeho slov však dorazili také fanouškové ze Sokolova nebo Stříbra. Naopak místní, kteří do hudebního klubu Rachot chodí na většinu zábav, prý tentokrát zůstali doma. „Koncert i atmosféra se mi líbil, ačkoli jsme čekali tak o stovku víc lidí," shrnul Machka. Na další zábavu v Chotuticích se hudební nadšenci mohou těšit na konci prosince.

Již tradičně po vánočních svátcích je svou přítomností potěší Argema, kterou doplní místní oblíbená kapela Telegraf.