Hasiči budou závodit i tančit

Němčice – Dnes od 10 hodin se na fotbalovém hřišti odehrají hasičské závody, které pořádají místní dobrovolní hasiči. Ti se také ujali organizace pouťové zábavy. Ta začíná ve 20 hodin taktéž na hřišti. K tanci a poslechu hraje kapela Faust band. Občerstvení je zajištěno. 

Historie ovládne Kmochův ostrov  

Historické dny na Kmochově ostrově jsou letos věnované období bitvy u Kolína a 300. výročí generála Laudona, jehož pluk v Čechách tvoří Páni z Kolína. Program na hlavní scéně je připravený od 10 do 18 hodin. Na vedlejší scéně bude vybudovaný malý vojenský tábor. Nebudou chybět ukázky zbraní, výuka tanců, katovna nebo dobové tržiště a ukázka řemesel. Akce je možné se zúčastnit v uniformách nebo kostýmech z 18. století. Tím příchozí vytvoří lepší a pestřejší obraz doby. Vítání jsou mimo jiné dvořané, vojáci, žebráci nebo vysloužilci.

Horkýže Slíže v MSD Kolín
Brod 1995 láká na česko – slovenskou muziku

Letní kino promítne českou rodinnou komedii

Lošany – V sobotu 12. srpna ve 21 hodin začíná na fotbalovém hřišti projekce letní kina. Diváci se mohou těšit na český film Špunti na vodě, rodinná komedie o tom, co se stane, když tátové chtějí na vodu bez svých drahých poloviček.

Děti potěší Jack Sparrow

Vrdy – Třetí ročník dětského dne Mámo, táto budeme si hrát aneb Vodní svět se uskuteční v sobotu 12. srpna ve Vrdech. Od 13 hodin můžete spolu s Jackem Sparrowem s piráty a papouškem sledovat zahajovací průvod. 

Koncert zazní u kapličky

Tři Dvory – Dnes od 16 hodin se u místní kapličky uskuteční pouťový koncert. K poslechu hraje Harmonie 1872 Kolín – Malá dechovka Kmochovka.

Den židovských památek si připomenou i v Kolíně

Kolín – Kolín se připojí k celostátní akci Den židovských památek. Ten připadne na neděli 13. srpna. Kolínští na tento den zpřístupní starý židovský hřbitov, který lze po Starém židovském hřbitově v Praze považovat za druhý nevýznamnější židovský hřbitov v České republice. Otevřeno bude od 10 do 17 hodin. V rámci akce bude po celé republice zpřístupněno více než padesát vybraných židovských památek. Návštěvníci mohou zhlédnout hřbitovy a synagogy, které nejsou volně přístupné.

Největší atrakce ale dorazila až okolo devatenácté hodiny, kdy na koloběžkách přijeli v doprovodu dalších koloběžkářů Marek Jelínek a Michal Kohoutek.
OBRAZEM: Největší atrakce Otevřené ulice dorazila na jejím konci

Účastníci Cyklotour poměří své síly na motokrosové trati

Kolín – Již dnes se odehraje další díl Cyklotour Kolín, dětských cyklistických závodů. Tentokrát se bude závodit v areálu motokrosové trati Tři Dvory. Trať se nachází mezi Kolínem a Třemi Dvory. Délka okruhu je 1000 metrů a čítá více než dvě desítky zatáček všeho druhu. Organizátoři mysleli i na rodiče a připravili pro ně vložený závod na konci celého programu. Registrace začíná od 9 hodin, první kategorie startuje v 10 hodin.

Na Řemeslné pohádkové léto dorazí bylinkářka

Kouřim – Akce s názvem Řemeslné pohádkové léto ve skanzenu v Kouřimi pokračuje tuto sobotu 12. srpna od 10.00 do 18.00 hodin. Zkušená bylinkářka návštěvníkům skanzenu připomene, že v době svátku Nanebevzetí Panny Marie, lidově zvaného „Matička kořenná“ vrcholí sezona léčivých rostlin a samozřejmě pohovoří o zázračné síle bylin. 

Ilustrační foto
Potvrzeno: supermarket bude v průmyslové zóně