Chantal Poullain zazpívá francouzské šansony
Kolín – Chantal Poullain vystoupí v divadelním klubu Scapino. Chantal v divadelním klubu Scapino zazpívá jednak svoje vlastní písně, ale také tradiční francouzské šansony. Koncertem provází Chantal v češtině a díky svému charismatu okouzlí publikum, jak to umí jen ona. Koncert je naplánovaný na úterý a začne v 19 hodin.

Petr Váňa přečte básně
Velký Osek – Autorské čtení Petra Váni z jeho vlastní básnické sbírky Stromy v ptačím peří se koná ve čtvrtek od 17 hodin v Dělnickém domě. O hudební doprovod se postará Jiří Červín.

Přednášet bude o Andrýskovi
Kolín – Ladislav Jouza bude v kolínském Regionálním muzeu přednášet na téma Ing. Štěpán Andrýsek a bitva u Kolína. Přednáška se koná v úterý od 17 hodin ve Veigertovském domě na Karlově náměstí.

Setkání škol začíná dnes
Kolín – Tradiční dvoudenní přehlídka středních škol a učilišť z regionu doplněná ukázkami výrobků a dovedností studentů i módními přehlídkami začíná právě dnes v 9 hodin v Městském společenském domě.

Kaple Nejsvětějšího Vykupitele
Kaple v Radimi získala ocenění v soutěži Stavba roku



Vodníčkovo čtení pokračuje
Český Brod – Vodníčkovo dobrodružství, tedy cyklus malých pohádkových čtení a hraní pro děti z mateřských škol, bude v městské knihovně dnes patřit dětem z mateřinky v Liblicích. Začátek je naplánovaný na 9.45 hodin.

Diváky čeká kabaretní večer
Kolín – Kabaretní večer s písničkami legendární dvojice Vodňanský a Skoumal si užijí návštěvníci představení nazvaného S úsměvy idiotů. Kabaret začne v kolínském divadle ve středu od 19 hodin. v podání Divadla v Dlouhé.

Přehlídka filmů Be2Can pokračuje v kolínském kině
Kolín – Přehlídka filmů, které se promítaly na prestižních filmových festivalech v Berlíně, Benátkách a Canes začala v kolínském Kině 99 v sobotu promítáním filmu O těle a duši, který soutěžil v hlavní soutěži na festivale Berlinale. Dnešní večer patří filmu Čtverec. Diváci ho mohou vidět od 19 hodin. V úterý pak v tuto dobu promítají film Krotká a ve středu od 18 hodin hrají Ta, která odešla.

Ve zvonici u kostela se bude promítat britské drama
Český Brod – Setkání s filmem ve zvonici u kostela Nejsvětější Trojice v Jungmannově ulici v Českém Brodě je naplánované na čtvrtek. Britské mysteriózní drama z roku 1967 nazvané Marat – Sade. Přepis slavné divadelní hry mohou zájemci vidět od 19 hodin.

Běh má charitativní podtext
Velký Osek – Velkoosecká podzimní dvanáctka se poběží v sobotu od areálu Motelu u Jezera. Běžci poběží krásným prostředím národní přírodní rezervace. Připravený je závod pro děti na 2 kilometry od 11 hodin, benefiční běh na kilometr pro veřejnost od 11.45 hodin, závod vozíčkářů na 14 kilometrů od 12 hodin a hlavní závod na 6 a 12 kilometrů od 13 a 13.15 hodin. Doprovodný program je připravený od 10 do 16 hodin. Děti se mohou těšit na soutěže, skákací hrad nebo malování na obličej.

Radost se vrací do MSD
Kolín – Celostátní přehlídka výtvarných děl osob s mentálním postižením, kterou tradičně pořádá ZŠ, MŠ a PŠ Kolín a SPMP Kolín, spojená s programem pro tyto děti, se uskuteční v Městském společenském domě ve čtvrtek od 14 hodin.

Kolínská chytrá klíčenka
Chytrá kolínská klíčenka v číslech